KAZALIŠNA SEZONA U GERVAISU POČINJE EXITOVSKIM “BALONOM”

Festival Opatija otvara jesensku kazališnu sezonu izvrsnom predstavom „Balon“ zagrebačkog Teatra Exit koja će se održati u petak, 17. rujna 2021. s početkom u 20 sati u opatijskom centru Gervais.

Predstava „Balon“ govori o Glumcu – o iluziji koju on stvara i kojom putuje sve dok se ne susretne sa samim sobom; to je predstava o Glumčevu identitetu, o tome za koga i zašto on uopće igra svoju igru.

Je li ispuhani balon i dalje balon? Ili je ono što balon čini balonom upravo zrak unutar njega?

Predstava je nastala prema tekstu Mate Matišića, režiju potpisuje Mislav Brečić, a dramaturgiju Tajana Gašparović koja o predstavi kaže: Može li pričanje groteskno iščašene priče jednoga glumca pomoći depresivnoj ženi? Ili možda, po principu zrcalnih slika, to pričanje može pomoći upravo njemu samome, zarobljenome u prostoru vlastitoga napuhanoga glumačkog ega? Ovo je i predstava o vlastitim frustracijama koje proizvodimo sami, no uvelike potpomognuti apsurdima društveno-političke stvarnosti koja nas okružuje, stvarnosti u kojoj se lice mafije počesto ne razlikuje od lica pravde.

Glavne uloge igraju velikani hrvatskog glumišta: Vilim Matula, Krešimir Mikić, Ksenija Marinković (Branka Trlin) i Judita Franković Brdar (Ana Maras Harmander). Oni u Balonu nastavljaju već poznatu exitovsku tradiciju bravuroznog glumačkog teatra u kojem do izražaja dolazi moć glumačke transformacije.

Cijena ulaznice iznosi 80,00 kuna, a mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija radnim danom od 8 do 16 sati, u riječkom Dallas Music Shopu i Foto Reviji, te online na platformi Mojekarte.hr. Ulaznice s popustom za studente i umirovljenike po cijeni od 60,00 kuna mogu se kupiti isključivo na blagajnama Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici i u centru Gervais.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here