HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN NA PLATKU U SKLOPU FESTIVALA SPORTSKE REKREACIJE

Hrvatski olimpijski dan – HOD ove će se godine središnji program povodom 30-te obljetnice HOO-a održati u sklopu Festivala sportske rekreacije na Platku, 11. rujna 2021.

“Festival sportske rekreacije Platak 2021”, koji pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, organizira Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, dobija još jednu potvrdu svoje vrijednosti. Povodom dana osnivanja Hrvatskog Olimpijskog Odbora (HOO), krovne sportske organizacije u Republici Hrvatskoj, svakog 10. rujna organizira se proslava olimpizma i sporta pod nazivom Hrvatski olimpijski dan – HOD, a ove će se godine središnji program povodom 30-te obljetnice HOO-a održati u sklopu Festivala sportske rekreacije na Platku, 11. rujna 2021.

Veliko je to priznanje organizatorima Festivala, a cjelodnevni bogat program sportskih aktivnosti namijenjen je svim dobnim skupinama, s osnovnim ciljem razvijanja ljubavi prema sportu, fair playu i zdravim životnim navikama.

Uz planinarenje, nordijsko hodanje, biciklijadu, disc golf, jahanje i streličarstvo, posjetitelji će se moći pridružiti i javnom treningu s trenerom, magistrom kineziologije Mariom Mlinarićem. Uz “MM Trening”, održat će se i zanimljive olimpijske radionice za djecu u organizaciji Hrvatske olimpijske akademije te kutak Živjeti zdravo Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo na kojem će biti postavljen Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece te savjetodavni kutak za pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost odraslih.

Provedbu svih rekreativnih aktivnosti na Platku organizira Klub za sportsku rekreaciju Gorovo.

S ciljem promicanja važnosti bavljenja sportom i olimpijskih načela izvrsnosti, event na Platku namijenjen je svima – djeci, roditeljima, sportskim zajednicama, školama, vrtićima, društvima sportske rekreacije i svima ostalima. HOO je za ovu prigodu pripremio 1 000 majica i kapa za sudionike što će svakako biti lijepa uspomena sudionicima na ovaj poseban dan.

Svečanom otvaranju Hrvatskog olimpijskog dana prisustvovati će prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović, voditeljica projekta Živjeti zdravo i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.


Program aktivnosti 11. rujna:

11:00        PLANINARENJE – PD Kamenjak Rijeka – Platak – Jasenovica – Platak (srednje-teška       staza, 3 h hoda)

11:00        RODITELJI I DJECA U PRIRODI – Savez školskih sportskih društava PGŽ.
Prva grupa – Lagana staza (7 km, 2 h hoda)
Druga grupa – Planinarenje Platak – Jasenovica – Platak

11:00        NORDIJSKO HODANJE „KORAKOM DO ZDRAVLJA“ – KŠR Gorovo
Lagana staza (7 km, 2 h hoda)

11:00       NORDIJSKO HODANJE „SVAKI KORAK JE VAŽAN“ ZA OSOBE S                   INVALIDITETOM

 11:15        BICIKLIJADA – BK Grobnik
– Obiteljska ruta – lagana staza (10 km)
– Sportsko-rekreativna ruta – srednje zahtjevna (25 km)

12:00        DISC GOLF – DGK Eagle – Promotivni trening

12:45        SVEČANO OTVORENJE uz nazočnost prof. dr. sc. Sanje Musić Milanović,voditeljice projekta Živjeti zdravo i Siniše Krajača, glavnog tajnika Hrvatskogolimpijskog odbora

13:00       MM TRENING – Mario Mlinarić, prof. mag. Cin.

 

VJEŽBAJMO ZAJEDNO

14:00        BODY CORE – Tatjana Stakić viši fizioterapeut

14:30        STRETCHING – Milena Obradović Konjevoda prof. fizičke kulture

 

OSTALE AKTIVNOSTI

10:15        DANI OTVORENIH VRATA – GSC Platak – Najam po promotivnim cijenama(vožnja žičarom, tubing, bicikli, automobili na pedale, disc golf….) Uz jedinstvenu i popularnu cijenu za odrasle od 50 kn, a za djecu 30 kn, moguće je cjelodnevno koristiti sve ponuđene sadržaje.

11-15:30  DISC GOLF – DGK Eagle Rijeka

11-15:30  JAHANJE KONJA – Ranč Angeli

– Obiteljsko jahanje (roditelji i djeca)
– Terapijsko jahanje (za osobe s invaliditetom)

11-15:30  STRELIČARSTVO – SK Ajkule

11-15:30  SPORTSKO-REKREATIVNA ZONA ZA DJECU – KŠR Gorovo


ZDRAVI KUTAK

11-15:30  DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA PGŽ – Laička prva pomoć, mjerenje tlaka,           prezentacija reanimacije uz primjenu automatskog vanjskog defibrilatora.

11-15:30  “ŽIVJETI ZDRAVO KUTAK” – Hrvatski zavod za javno zdravstvo
– Postavljanje i prezentacija Poligona za tjelesnu aktivnost školske djece
– Savjetodavni kutak za pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost odraslih (edukativni              materijali o prehrani i tjelesnoj aktivnosti, mjerenje tjelesne mase i ITM-a te savjeti o         pravilnoj prehrani)

11-15:30  HRVATSKA OLIMPIJSKA AKADEMIJA – Olimpijske radionice za djecu

Prema svemu navedenom bit će to doista pravo finale Festivala sportske rekreacije, koji je od lipnja ponudio 28 različitih programa na Platku, Voloskom, Lovranu, Ičićima, brodu na Kupi i koji su okupili brojne poklonike aktivnosti u prirodi, kako u gorskom tako i u primorskom dijelu. Festival je tako nastavio biti vodeća manifestacija ovog tipa na ovim prostorima. Veliko subotnje finale, sigurni smo, stavit će tako točku na još jednu itekako aktivnu i atraktivnu sezonu sportske rekreacije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here