PREDSTAVLJANJE MONOGRAFIJE “YASNA” LIKOVNE UMJETNICE JASNE SKORUP KRNETE

Uz autoricu, povjesničarku umjetnosti Branku Arh, knjigu je predstavila književnica Darija Žilić, glazbenik Zlatko Josip Grgić na klasičnoj gitari dok je program moderirao Voljen Grbac.

Promocija monografije - Jasna Skorup Krneta

Opatija – Sinoć je u organizaciji Festivala Opatija na maloj Ljetnoj pozornici održana promocija likovne monografije „Yasna“ opatijske likovne umjetnice Jasne Skorup Krneta.

– Divno vas je vidjeti u ovako velikom broju da slavimo umjetnost, kazao je u uvodu promocije Voljen Grbac koji je sinoć preuzeo ulogu moderatora.

– ‘Kad pogledam unatrag vidim da mi je život tekao upravo onako kako je trebao’, ovo je sjajna rečenica koja ju određuje koja izražava njezin karakter, optimizam, vedrinu, snagu te spoznaju da sve ide svojim tijekom i život i umjetnost, istaknula je autorica knjige Branka Arh.

– Ja nemam što puno reći, moja djela su iza mene, i moji dragi prijatelji koji me okružuju. Zahvaljujem svojim najbližima i dragim prijateljima koje volim zbog njihove jednostavnosti. Zajedno smo u krijesovima sretnih trenutaka, naporima, bolesti, besanim noćima u pjesmi i igri. Zahvalna sam im jer pomažu da još čvršće ucrtavam svoj put, tečem dalje i budem ono što jesam. Rad na monografiji pružio mi je priliku da sagledam svoj životni put i shvatim da je umjetnost bila i ostala smisao moga života. Hvala vama svima koji ste večeras ponovno uz mene, istaknula je Jasna Skorup Krneta.

Oblikovanje knjige potpisuje Vesna Rožman, a fotografije Istog Žorž i Renco Kosinožić. Izdavač monografije je Društvo povjesničara umjetnosti Rijeka. Realizaciju projekta potpomogli su: Primorsko-goranska županija, Istarska županija, Grad Opatija, Grad Rijeka, Grad Kastav, Hotel Miramar Opatija i Amadria park Opatija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here