VOLOŠĆANI PRIREDILI DOČEK ZA SVJETSKOG ŠAMPIONA ENRICA MAROTTIJA

Vološćani su dočekali Enrica Marottija, novog i dvostrukog svjetskog prvaka u jedrenju na dasci kako i dolikuje povratku šampiona kući.

Volosko je dočekalo svog svjetskog prvaka! Vološćani su dočekali Enrica Marottija, novog i dvostrukog svjetskog prvaka u jedrenju na dasci kako i dolikuje povratku šampiona kući. Baklje su mu osvjetljavale put cijelom dužinom od Črnikovice do matčnog kluba, Društva sportova na moru. Limena glazba i mnoštvo navijača dočekalo je Rika po povratku iz Grčke gdje je od 1. do 5. rujna održano svjetsko prvenstvo u disciplini slalom.

“Hvala svima na beskrajnoj podršci”

“Nakon što sam uspio pobijediti na mobitel sam dobio puno lijepih poruka, a ovaj doček ovdje u Voloskom ostavio me bez riječi. Često me u svijetu pitaju kako tako mala zemlja kao Hrvatska ima toliko dobrih sportaša. Puno sam mislio o tome, sportašima znao reći da naš sustav i nije previše organiziran da bi proizvodio ovoliku količinu sportaša, ali shvatio sam da mi imamo najjači sistem jer imamo jako srčane navijače. Ovo je ogroman poticaj i motivacija i hvala svima na beskrajnoj podršci” – poručio je Enrico.

Po užance članova DSNM-a sekcije jedrenja na dasci prvo je u more s malog mula obučen letio Enrico, a da bi u drugom tiru, u more s Enricom letio i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, također član kluba. Uz zahvale fešta je nastavljena u prostorijama kluba uz glazbenu podršku Dellboysa.

Fotografije i video: Marin Aničić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here