Enrico Marotti je svjetski prvaku windsurfingu!!!

Od 1. do 5. rujna održan je “Excelon IFCA 2021 Slalom Worlds” u Parosu u Grčkoj. Nakon pet dana regatavanja Enrico Marotti je u konkurenciji 50 natjecatelja pobjednik svjetskog prvenstva u windsurfingu, disciplina slalom.
Marottiju je ovo druga titula svjetskog prvaka nakon što je 2018. godine pobijedio na svjetskom prvenstvu održanom u Danskoj.

Riko, član Društva sportova na moru Volosko pet dana je gradio svoju pobjedu uspinjući se svakog dana u ukupnom poretku. Dan uoči završnog dana regate bio je vodeći sa pobjedama u tri od osam održanih eliminacija. Zadnjeg je dana regate pobijedio u pretposljednjem od ukupno deset eliminacijskih ciklusa. Sa četiri pobjede postao je nedostižan svojim konkurentima. Drugi u ukupnom plasmanu je Jordy Vonk iz Nizozemske, dok je na trećem mjestu Jacquin Basile iz Francuske.

Enrico Marotti je prvi hrvatski profesionalni windsurfer i naš najuspješniji natjecatelj svih vremena u ovom izuzetno atraktivnom sportu. Evo što kaže:

‘’Jako sam zadovoljan kako sam odradio cjelokupnu regatu. Uspio sam jedriti konstantno i kvalitetno na što sam jako ponosan. Sretan sam da sam ponovno uspio osvojiti svjetsko prvenstvo u ovako velikoj konkurenciji. Zahvalio bi se svim ljudima koji su me pratili, prijateljima, obitelji i mojoj djevojci. Puno mi znači ta potpora te sam na njoj neizmjerno zahvalan. Velika zahvala ide i mom fizioterapeutu Marinu Poloniju te psihologu Nenadu Karabaiću koji mi je pomogao pripremiti cijelu sezonu, a posebice ovu regatu.’’

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here