VERTIKALNO LICE PLATKA ZA LJUBITELJE TRAIL I MTB UTRKA

U nedjelju, 29. kolovoza, s početkom u 10 sati, kod Velikog doma, održat će se “Vertikalno lice Platka”, program koji se organizira u suradnji sa DŠR Kvarner i koji će ponuditi atraktivne programe.

Kraj kolovoza tako će ponovo donijeti odlične programe na Platku, kao što je bilo i tijekom cijelog ljeta. Rujan će donijeti veliku završnicu festivala, ali do tada valja uživati u odličnim programima koji se pripremaju, sada više ne samo vikendom.

Za sve koji ne znaju što je zapravo Vertikalno lice Platka…Ideja je krenula od nekoliko entuzijasta koji su htjeli saznati tko će se najbrže popeti na vrh Radeševa, odnosno savladati vertikalno od 250 m visinske razlike. Tako je nastala Vertikalna 5ica – koja je nakon uspona na vrh dobila svoj nastavak do dna odnosno cilja.
Kako svaka dobra ideja ima prostora za širenje, tako je od ove nastala i Vertikalna 10ka, a zatim i 20ka- trail; utrke za sve razine fizičke spreme.
MTB utrka došla je nekako sama od sebe pa su organizatori istražili najoptimalnije dužine i oblike i tako došli do XCO utrke.
Zašto je ovo manifestacija za cijelu obitelj? Jer postoji i kutak za klince u kojem čak 3 sata možete ostaviti djecu pod stručnim nadzorom uz edukativne, sportske i zabavne aktivnosti te zanimljiv sadržaj za sve koji nisu natjecateljskog duha ili žele provesti dan u prirodi. Ovaj projekt je “dog friendly” što znači da vaši četveronožni lajavci mogu biti s vama na svim aktivnostima (osim na MTB XCO utrci iz sigurnosnih razloga).

Trail utrke

Izazovna utrka oduševit će prave trail trkače; oni koji više vole cestu, ravniji i jako trčljiv teren imaju dvije opcije – izabrati Laganini 10ku s kojom ne mogu pogriješiti ili se odvažiti za IZAZOV nakon kojeg će biti umorni i zadovoljni. Staza ima jako trčljivih dijelova, zahtjeva promjenu ritma i tempa, jer ipak nisu svi djelovi klasično trčljivi. Najzahtjevniji dio je uspon i silazak s Pliši, ali prije će biti okrjepa pa nema brige 🙂.
Prvih i zadnjih 500m staze podložni su izmjeni u zadnji čas iz razloga što se na Platku uvodi sustav zasnježenja te nas mogu (vjerovali ili ne) iznenaditi iskopi kojima ćemo se prilagoditi, ali to neće utjcati na lokaciju starta/cilja te ukupnu dužinu i uspon.

Start i cilj su na livadi ispod Velikog doma Platak.

START UTRKE: 10:30 sati
DUŽINA STAZE: 28,6 km
UKUPNI USPON: 1500m
TEHNIČKI SASTANAK: 10:15 sati
ITRA BODOVI: 2 BODA
TIME LIMIT UTRKE: 7 sati
FEED ZONE:
4 (3 na stazi i 1 na cilju – 2 s hranom i tekućinom, dvije s tekućinom


Rekreativni MTB XCO Platak

Start i cilj utrka bit će ispred Velikog doma Platak, kao i dodjela nagrada.

Prošlogodišnji format pokazao se kao pogodak pa će natjecatelji i ove godine imati priliku voziti 5 krugova dužine oko 4.4 km i uspona od 136m u kojem se u kratkim intervalima izmjenjuju različite podloge kroz uspone i silaske. Staza nije pretjerano zahtjevna, ali isto tako nije ni lagana te iziskuje solidnu fizičku i tehničku pripremljenost. Pobjednik je onaj koji prvi odvozi 5 krugova. Feed zona nalazi se u start/cilju. Utrka ja prijavljena u HBS-u. Start i cilj utrke su su na livadi ispred velikog doma.

START UTRKE: 11:30 sati
DUŽINA STAZE: 22 km
UKUPNI USPON: 684 m
DUŽINA 1 KRUGA: 4.4 km
USPON 1 KRUGA: 140 m
TEHNIČKI SASTANAK:
11:15 sati
FEED ZONE: 1 (u cilju)
TIME LIMIT UTRKE: 2.5 sata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here