DANAS “MORSKI ĐIR” U IČIĆIMA

 

“Festival sportske rekreacije Platak 2021”, koji pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, organizira Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, po prvi put će svoj program predstaviti u Ičićima, a ono što je još novitet je podatak da će se program održati u četvrtak te je tako festival doista još više evoluirao u lokacijama ali i u broju programa.

            U četrvtak 26. kolovoza, od 8 pa sve do 18 sati održavat će se škola jedrenja na krstašu (OpaSailing School & cruise) u koju će se moći uključiti svi koji to žele, a još nisu okusili ovo posebno iskustvo. Pod vodstvom profesionalnih skipera i na školskom brodu Este 24 tečaj će se održavati s početkom u 8:00, 10:30, 13:00 i 15:30 sati,  traje 120 minuta, a namijenjen je ekipama od 3 – 5 članova. Organizator posebno za ovu prigodu omogućava tečaj po promotivnoj cijeni od 100 kn po članu ekipe, a svi zainteresirani se mogu prijaviti na info@opasailing.eu ili porukom preko facebook stranice https://www.facebook.com/OpaSailing. Uživanje u posebnom svijetu jedrenja je zajamčeno, a kako je za ovaj program interes uvijek velik, organizator preporuča prijave što prije.

Plaža Ičići bit će središte i drugih događanja koja će započeti u 15 sati, a sve zainteresirane čekat će rukomet na pijesku, Air badminton, vožnja SUP-a te sportsko rekreativni program za djecu. Rukomet na pijesku će zasigurno privući brojne sudionike, a prijave su moguće prije samog početka i to na licu mjesta. Isto vrijedi i za posebno atraktivan Air badminton, sport koji je svoju promociju imao na samom početku ljeta i koji iz dana u dan ima sve više poklonika. SUP je apsolutni hit posljednjih godina pa će veslači na dasci i u Ičićima uživati u ovoj aktivnosti. Za najmlađe je spreman sportsko rekreativni program koji će zasigurno privući brojne mališane koji će uživati u mini tenisu, gađanju mete, kuglanju, bacanju kolutova… te će tako u Ičićima uživati pripadnici svih generacija.

Za vjerovati je da će i “Morski đir” u Ičićima privući brojne poklonike sportsko rekreativnih aktivnosti upravo onako kako je to bilo kad je festival posjetio Volosko i Lovran. A već sada organizator najavljuje i uzbudljiv vikend na Platku uz nordijsko hodanje i pješačenje, sportsko rekreativne igre u prirodi i Vertkalno lice Platka. Festival sportske rekreacije 2021 je i dalje lider ovakvih programa na ovim prostorima, na zadovoljstvo brojnih sudionika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here