“MORSKI ĐIR” U LOVRANU – PUN POGODAK

Festival sportske rekreacije nastavljen na moru

Nakon jučerašnjeg sportskog dana na Platku “Festival sportske rekreacije Platak 2021”, koji pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, organizira Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, je doživio još jedno morsko izdanje, ovaj put premijerno u Lovranu. I to se pokazalo kao pun pogodak!

Za sve koji vole morske aktivnosti organizator je pripremio raznovrstan program, pa su tako na svoje došli ljubitelji jedrenja, vožnje SUP-om kao i udičarenja. Svaki je program bio odlično posjećen, uključili su se brojni zainteresirani pa se još jednom dokazala vrijednost festivala. U suradnji sa JK Istra Lovran, uz stručno vodstvo, svi zainteresirani su mogli isprobati kako je jedriti na jedrilicama klasa Optimist i Laser. Posebno valja napomenuti kako su nove jediriličare podučavali uspješni jedriličari koji bilježe brojne uspjehe na raznim natjecanjima.

Ljubitelji jedrenja na većim brodovima svakako su došli na svoje u školi jedrenja na krstašu koja je organizirana u suorganizaciji s OpaSailing School & Cruise i kroz koju je profesionalni skiper na školskom brodu Este 24 uveo sve zainteresirane u fantastični svijet jedrenja. Nestrpljivo se čekalo na svojih dva sata tečaja i uživalo u lovranskom akvatoriju.

Red se čekao i za vožnje svjetskog hita – SUP-a, u tečaju koji se održavao u suorganizaciji s KŠR Gorovo. Veslanje na dasci ima brojne poklonike svih generacija, a to se itekako moglo vidjeti i u Lovranu. Uz stručno vodstvo svatko je dobio prigodu iskušati i uživati u zaveslajima, kao i u pogledu s mora na prekrasni Lovran.

Aktivno i atraktivno bilo je na lovranskom mulu, gdje su ljubitelji ribolova došli na svoje, jer je u suradnji sa SRD Zubatac Lovran organiziran tečaj udičarenja u kojem su sudionici, uz stručno vodstvo trenera i vrhunskih natjecatelja, mogli naučiti osnove ribolova, a svaku se ulovljenu ribu vratilo natrag u more. Jer, pravi ribolovci love iz gušta. Oduševljeni polaznici tečaja pokazali su da među njima ima i ozbiljnog potencijala u sportskom ribolovu.

“Morski đir”, dokazao je to i Lovran, itekako je “tražena roba” ovoga ljeta, a Festival sportske rekreacije osluškuje želje zainteresiranih pa će se tako posebno izdanje festivala održati već u četvrtak u Ičićima, gdje će se na poznatoj plaži održati program s početkom u 15 sati. Festival će ponuditi vrhunski program uz školu jedrenja na krstašu (koja će započeti već u 8 sati), rukomet na pijesku, air badminton, vožnju SUP-a i sportsko – rekreativni program za djecu. O svemu više za koji dan, ali pripremite se za još jedan top dan Festivala sportske rekreacije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here