NOVINARSKA RADIONICA ZA DJECU NA FOOD TRUCK FESTIVALU

Novinarska radionica za djecu će se održati 28. i 29. kolovoza na Food Truck Festivalu u Nugentovom parku od 18:30 do 20:30 sati.

FOOD TRUCK FESTIVAL

Rijeka – U sklopu Kids cornera na Food Truck Festivalu Rijeka, Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji organizira novinarsku radionicu koja će se održati 28. i 29. kolovoza od 18.30 do 20.30 sati u Nugentovom parku.

Radionica je namijenjena djeci od 10 do 15 godina, na kojoj će naučiti napisati osnovne novinske vrste poput vijesti i izvještaja, a na terenskom dijelu će učiti kako napraviti dobar intervju.

Ova je radionica osmišljena kako bi se od rane dobi djeca učila kritički promišljati o medijskim sadržajima, te se upoznala s pojmom medijske pismenosti, posebno u vrijeme u kojemu je sve teže procijeniti što su lažne, a što istinite vijesti.

Novinarsku radionicu će voditi Iva Matić, magistra novinarstva i odnosa s javnostima, s iskustvom vođenja novinarskih radionica za mlade. Najbolji dječji tekstovi nastali na radionici bit će objavljeni na internetskim stranicama Foliota i Trsatske gradine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here