PLANINARENJE NA UGODNIH 18 STUPNJEVA

Festival sportske rekreacije nastavljen pohodom na Guslicu

Na ugodnih 18 stupnjeva, dok se Kvarner grijao na nekih 35, planinarskim programom je nastavljen “Festival sportske rekreacije Platak 2021”, koji pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, organizira Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ.

Planinarski pohod Platak – Guslica – Platak organiziran je u suradnji s PD Kamenjak, pa su pod stručnim vodstvom planinari krenuli srednje teškom stazom koju su savladali u roku od 5 sati. Programu se odazvao lijep broj planinara koji su iskoristili “bijeg u prekrasnu prirodu” kako bi ne samo uživali u prirodnim ljepotama, nego i izbjegli visoke temperature. Po dolasku na Guslicu uslijedio je kratak odmor uz okrjepu i nezaobilazno dokumentiranje prirode fotografiranjem, a nakon 5 sati hoda na Platku je planinare dočekala temperatura od 25 stupnjeva, što je itekako ugodnije od one koja je “kuhala” uz more.

Subotnjim programom planinarenja nastavljene su festivalske aktivnosti koje će naredni vikend ponuditi atraktivne programe na Platku i po prvi put u Lovranu što potvrđuje da Festival sportske rekreacije konstantno evoluira i nudi nove sadržaje, na zadovoljstvo brojnih sudionika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here