Povijest podmornice MOLCH:

MOLCH je bila jedna iz niza od nekoliko tipova malih podmornica jednosjeda koje su Nijemci tijekom rata projektirali za borbu protiv površinskih plovila koristeći razne diverzantske taktike. Zbog svoje male brzine MOLCH nije mogao presretati brze ratne brodove na otvorenome moru, te je stoga bio namijenjen za napad na sporije transportne i pomoćne ratne brodove. Mogao se prikrasti ratnim bazama i iznenaditi ratne brodove u sporoj vožnji, na sidru ili na vezu, ako bi prethodno bio u stanju svladati prepreke kojima su takve baze uvijek bile opasane.

izvor: naval-encyclopedia.com

Prema njemačkim podatcima, podmornice tipa Molch bile su prave male ronilice sa uzgonskim i trim-tankovima, namijenjene diverzantskim akcijama tj. za prepade na neprijateljske brodove. Bile su dugačke 10,78 m, široke 1,82 m, sa elektro pogonom koji je bio korišten za njemačka torpeda. Djelatni domet joj je iznosio oko 60 milja pri brzini na površini od 3 čvora, a operativna dubina ronjenja bila je do 30 m. Naoružana je bila sa dva torpeda G 7e kalibra 533mm. Od navigacijske opreme imala je fiksni periskop i kompas. Za spašavanje pilot je na raspolaganju imao uređaj za disanje (Draeger) zatvorenog kruga, kakav su koristili podmorničari.

Pogreške i nesreće na probnim uronima

Teoretsko i praktično školovanje upravljača («pilota») vršeno je od lipnja do rujna 1944. u Eckenfoerde-u i Surendorf-u. Upravljači su ovisno o raspoloživom vremenu izvršili 5 do 15 plovidbi i ronjenja Molchom. Od pet flotila opremljenih mini-podmornicama tipa Molch koje su osposobljene za ratne zadatke, jedna (411. K-flotila) je početkom rujna 1944. prebačena u Italiju te je za nju uređena baza u San Remu. Neki izvori spominju da je za vrijeme probnih urona došlo do nekoliko nesreća zbog poremećaja trima i nekontroliranog zarona preko sigurnosne dubine od 60 m, kada je tlak vode zdrobio podmornicu i upravljača. Uzrok je bila razlika u salinitetu odnosno specifičnoj gustoći morske vode u odnosu na Sjeverno more gdje su bili obavljani probni zaroni. Na preostalim podmornicama izvršene su hitne izmjene na trim tankovima pa je problem riješen, a rizik donekle smanjen.

Bezuspješan napad Molchova

Prva i jedina poznata borbena akcija 411. K-flotile (puni naziv je Kleinkampfmittel Flotille ili flotile malih borbenih jedinica) uslijedila je u noći 25-26. rujna 1944. godine kada je sedam Molchova napalo dva saveznička razarača ispred Nice. Iako su Molchovi lansirali nekoliko torpeda, niti jedan nije pogodio cilj, a razarači su odmah prešli u protunapad. U gonjenju koje je uslijedilo,  najmanje tri Molcha  potopljena su dubinskim bombama savezničkih razarača. Saveznici su zarobili tri upravljača, dok se u bazu uspjelo vratiti samo nekoliko Molchova.

Nijemci su bili vrlo razočarani ovim neuspjehom. Flotila je uskoro prebačena na jadransku obalu u bazu u Sistiani koja je uspostavljena tijekom jeseni 1944. godine. Prema pričama stanovnika, u stijenama što se dižu iznad lučice Sistiana Mare iskopana su velika podzemna skladišta i radionice, kao i tuneli koji su međusobno povezivali topovske i strojničke položaje iskopane u živoj stijeni. Obrambeni položaji usječeni u živoj stijeni dobro su očuvani i danas, a usmjereni su prema moru odakle se očekivalo desantno iskrcavanje Saveznika. Lučica je bila opremljena uređajima za rukovanje malim podmornicama – dizalicama za njihovo spuštanje u more, vozilima za vuču te priručnim kolicima za manipuliranje na gatu te odvoz do skladišta ili radionice. Svaka flotila imala je svojeg zapovjednika, časnika za tehniku, oko 30 uvježbanih i borbeno spremnih upravljača («pilota») i oko 20-30 Molchova. Jedinica za podršku bila je prilično velika i u svojem je sastavu imala oko 200 vojnika koji su bili zaduženi za održavanje podmornica,  protuzrakoplovnu motoriziranu jedinicu, 40 vozača kamiona te 2-3 kuhara.

Dva Molcha uništena prije povlačenja

Ne postoje pouzdani podaci je li iz Sistiane izvršena neka akcija u kojoj su sudjelovale podmornice Molch. Poznato je da su planirani prepadi na savezničke brodove u Sjevernom Jadranu, no kako je sva operativna dokumentacija 411. K-flotile uništena (vjerojatno prilikom povlačenja) to danas nažalost više nije moguće provjeriti.

Britanski vojnici u napuštenoj tajnoj bazi u Sistiani nakon rata. Posvuda po bazi moglo se naći dijelova podmornica, torpeda i jurišnih eksplozivnih čamaca. Neke podmornice bile su još na transportnim prikolicama, ali uništene eksplozivom.

Prilikom napuštanja baze Nijemci su eksplozivom zatrpali ulaze u podzemna skladišta i radionice te danas nije poznato što se u njima nalazilo u trenutku zatvaranja. Sigurno je da su Nijemci, u noći 1-2. svibnja 1945. pred nadiranjem partizana i Saveznika uništili niz manjih plovila, a među njima i barem dva Molcha. Zbog žurbe, oba su potonula na maloj dubini pa je jedan tijekom sedamdesetih godina invađen i kasnije u lošem stanju pohranjen u neki od depoa tršćanskih muzeja. Drugi Molch ostao je na dnu da nas i danas podsjeća na strašne ratne dane i besmislene žrtve ludo hrabrih podmorničara.

Molch namorskom dnu – ilustracija

Stanje olupine i ronjenje:

Olupina se nalazi točno ispred plaže kod lučice Sistiana, na samo 10 metara dubine, udaljena od obale nekih sedamdesetak metara. Vidljivost je bila neočekivano dobra (oko 15 metara), more kao ulje. Plivajući po površini, skoro odmah smo pronašli olupinu.

Sa svojim izduženim cilindričnim trupom i malim tornjićem, Molch više podsjeća na veliki torpedo nego na pravu podmornicu

Zaronivši do dna moglo se ustanoviti da je podmornica cijela, izuzev poklopca na malom tornjiću i pleksiglas kupole na njoj. Leži blago nagnuta na lijevi bok i zapravo podsjeća na veliki torpedo. Trup je čitav, samo je lim na perajama na krmenom dijelu mjestimice propao.  Na zadnjem dijelu trupa nalazi se mali tornjić u kojem je bilo mjesta za “pilota”,

Lim na perajama na krmenom dijelu mjestimice je propao

jedinog člana posade. Sada je unutrašnjost kabine puna mulja pa se ne može vidjeti je li unutra nešto nešto od komandi za upravljanje podmornicom. Bilo bi zanimljivo kada bi se iz trupa izbacio nataloženi pijesak, jer bi se možda pronašli zanimljivi detalji sustava za upravljanje podmornicom. Na tornjiću je nekada bio pričvršćen i fiksni periskop, no danas ga nema. Uzduž desne strane podmornice vidi se dugačka šina koja je služila za vješanje torpeda (po jedan sa svake strane) koja su bila i jedino njeno naoružanje, a kroz otvor u zadnjem dijelu trupa mogu se još vidjeti poluge koje su povezivale upravljač u kabini sa repnim kormilom dubine i smjera. Ronjenje je izuzetno jednostavno pa se preporuča svim ronilačkim kategorijama, kao i roniocima na dah, a poznata talijanska kuhinja i lijepi ambijent mogu biti dodatni razlozi da se odlučite na izlet do Sistiane.

MOLCH

VRSTA :                       Diverzantska podmornica

IME / OZNAKA :            Molch

PRIPADNOST :              Njemačka ratna mornarica.

IZGRAĐEN :                  1944., Njemačka.

DIMENZIJE  :                 d= 10,78 m, š= 1,82 m, istisnina: 11,01 t,

STROJ:                         1 elektromotor tipa SSW GL 234/7, snaga 513 KS kod 551 okr/min. na površini

DUBINA RONJENJA:       40 m, brzina: 4,3 čv nad vodom, 5,0 čv pod vodom

DOMET:                        60 nm pri 4 čv na površini, 50 nm pri 5 čv pod vodom

POSADA:                      1

NAORUŽANJE:   2 torpeda G7e kalibra 533 mm na električni pogon, obješena na bočne šine

POTONUO :                   1.-2. 05. 1945.g.

UZROK :                       Samopotapanje.

MJESTO :                      Oko 100 m od obale, ispred plaže na kupalištu Sistiana.

KOORDINATE :              45˚ 45,985’ N, 13˚ 37,858’ E.

TEŽINA PRONALAŽENJA :         Lako se pronalazi.

NAJVEĆA DUBINA :        9 m.

NAJMANJA DUBINA :      8 m.

POVIJESNA VAŽNOST :   Postoji.

STRUJE:                        Uglavnom nema struje.

PRISTUP:                      Pristup je moguć s obale.

VIDLJIVOST:                  Vidljivost uglavnom osrednja, zimi povremeno vrlo dobra.

BOGATSTVO ŽIVOG SVIJETA:          Skroman život na i oko olupine.

POTREBNA ZNANJA I VJEŠTINE:      Sve ronilačke kategorije

 

Fotografije: Danijel Frka, Ratko Petričić

PROČITAJTE JOŠ:

JEDRENJAK KOSTRENA PREPLOVIO ATLANTIK I STRADAO U KVARNERU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here