Najbolji hrvatski windurfer Enrico Marotti osvojio je srebro na regati “2021 Croatia PWA World Tour” održanoj od 2. do 7. srpnja na Bolu!
Nakon odličnog plasmana (6. mjesto) na prvoj regati svjetskog kupa održanoj u lipnju u Izraelu, prvoj nakon Covid pauze od 18 mjeseci, Marotti potvrđuje da je u odličnoj formi i da je spreman za borbu u samom vrhu poretka. U muškoj konkurenciji okupilo se 39 natjecatelja, a u ženskoj 10 natjecateljica.
Od ukupno šest dana trajanja regate na Bolu, maestral je dobro puhao pet dana što je bilo dovoljno za čak deset eliminacijskih ciklusa. Marotti je uspio pobijediti dva puta i četiri se puta plasirao na drugo mjesto što je uz ostale dobre rezultate bilo dovoljno za drugo mjesto u ukupnom poretku iza Poljaka Macieka Rutkowskog. Na trećem mjestu je Talijan Matteo Iachino.

Od ostalih hrvatskih slalomaša trostruki olimpijac Luka Mratović nalazi se na 18. mjestu, Matko Jovanović je 29., Ian Anić 32., Ivica Podrug 36. i Mistral Matulja 38. Stojan Vidakovič iz Slovenije je na 27. mjestu.

Palma Čargo

U ženskoj konkurenciji natjecateljice su se nadmetale u dvije discipline – slalom i foil. Najbolja hrvatska windsurferica Palma Čargo osvojila je broncu u slalomu sa tri pobjede u 12 eliminacija. Katarina Pelivan je 8. u ukupnom poretku, Lara Bulić 9, a Urška Kavčič Desnica je na 10. mjestu. Palma Čargo briljirala je i na foilu. Osvojila je srebro sa četiri pobjede u 12 eliminacija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here