SVJETSKI BIJENALE STUDENTSKOG PLAKATA PONOVO U RIJECI

Svjetski bijenale studentskog plakata, koji se održava već dvadesetak godina u organizaciji Akademije umjetnosti Sveučilišta u Novom Sadu, ovoga puta stiže pred oči publike u neočekivanom izdanju. Nakon prošlogodišnje stanke, dobra suradnja Muzeja Grada Rijeke i Akademije umjetnosti nastavlja se „izložbom rezimeom“.

Umjesto predstavljanja najnovijih studentskih radova, nastalih tijekom posljednje dvije godine, situacija koju je obilježio covid potaknula je na predstavljanje presjeka dosadašnje djelatnosti. Best of the best 2003 – 2020 je izložba najboljih od najboljih plakata prikazanih u posljednjih skoro dvadeset godina, od osnutka Bijenala do danas.

Sada je možemo vidjeti u Muzeju grada Rijeke, gdje bijenale redovito gostuje, čineći to u alternaciji sa Svjetskim bijenalem studentske fotografije, također s organizatorskim potpisom Akademije.

Izložbeni radovi pristižu u Novi Sad sa svih kontinenata a u ovoj manifestaciji uvijek sudjeluje više stotina sudionika, od koji žiri bira najbolje za izložbu. Ovo je predstavljanje pedeset radova, koji se iskazuju i mladalačkom vrckavošću i inventivnošću kao i stvaralačkom zrelošću.

Izložbu otvara dekan Umjetničke akademije Siniša Bokan, a na otvorenju će biti prisutan i glavni organizator riječkog nastupa Bijenala Ivan Karlavaris, te profesorica Umjetničke akademije Dubravka Lazić.

Izložba se otvara u Kockici Muzeja grada Rijeke, na Trgu Riccarda Zanelle 1, u utorak 6. srpnja u 19 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here