RUTA: Crikvenica – Dramalj – Jadranovo – Križišće – Drivenik – Tribalj – Crikvenica

Crikvenička rivijera jedan je od najslikovitijih dijelova obale Jadranskoga mora. Spoj morskog krajolika, zaleđa punog zelenila u Vinodolskoj dolini te kontinentalni šumski predio sa savršenom klimom koja osvježava ljeti nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ako njezinom osebujnom identitetu pridodamo vrijedne tragove Antike, ukusnu gastro ponudu, gostoljubive domaćine privržene turistima, moru i ribarstvu, onda imate neodoljive razloge za dolazak u Crikvenicu.

Ljubitelji rekreacije će također doći na svoje jer je bogata ponuda sportskih sadržaja omogućila crikveničkom kraju aktivno bavljenje sportom u svako doba godine. Tijekom ljetnih mjeseci možete savršeno izbalansirati  odmor na plaži s uživanjem u sportskim aktivnostima, a u onim hladnijim mjesecima, rekreacija će vam pomoći da ostanete u formi.

Atraktivna uvala Lokvišća (foto: Bojan Šenkinc/Promotiv Travel Outdoor)

Kako biste se i sami uvjerili u to pozivamo vas na vrlo slikovitu i ne pretjerano zahtjevnu biciklističku rutu s brojnim kulturno-povijesnim lokalitetima. Riječ je o kružnoj ruti koja kreće iz samog centra Crikvenice obalnom šetnicom u smjeru Dramlja i Jadranova. Nakon prvih 5 kilometara položenog terena, u Kačjaku vas očekuje prvi lagani uspon. Dolaskom do Jadranova pruža vam se mogućnost da nakratko napustite rutu i prateći signalizaciju posjetite arheološko nalazište Lokvišća – atraktivnu uvalu s ostacima arhitekture stambeno-obrambenog objekta iz 4. stoljeća.

Arheološko nalazište Lokvišća nalazi se tik do mora (foto: Bojan Šenkinc/Promotiv Travel Outdoor)

Nakon upoznavanja s rimskom baštinom u Jadranovu vas očekuje izazovnih 1,5 km uspinjanja do jadranske magistrale. Skrećete lijevo  i nakon 500 m na prvom križanju skrećete desno u smjeru Križišća (poseban oprez prilikom prelaska magistrale i vožnje uz desni rub). Od križanja slijedi još jedan laganiji uspon kroz Šmriku do najviše točke rute (265 m) te zasluženi spust, najprije do centra Križišća u kojem skrećete oštro desno,  a potom i do Drivenika.

Drivenik – ostaci frankopanskog kaštela iz 13. stoljeća (foto: Bojan Šenkinc/Promotiv Travel Outdoor)

U centru mjesta kraćim usponom dolazite do jednog od rijetko sačuvanih frankopanskih kaštela iz 13. stoljeća s kojeg se pruža atraktivan pogled na sjeverni dio Vinodola. Nakon  obilaska kaštela vraćate se do samog mjesta i nastavljate u smjeru Triblja 1 km nakon čega skrećete desno. Očekuje vas uska asfaltirana cesta koja vas vodi kroz manja pitoreskna naselja Vinodola. Uskoro prelazite na makadamsku podlogu te vam se nakon kraćeg uspona otvara panorama na Tribaljsko jezero.

Šetnica uz Dubračinu (foto: Bojan Šenkinc/Promotiv Travel Outdoor)

Dolaskom u Tribalj možete se odmoriti uz samu obalu jezera ili produžiti desno po nedavno izgrađenoj šetnici uz Dubračinu koja vas vodi do centra Crikvenice. Prije dolaska u cilj zastanite kod Mediteranskog labirinta ljubavi gdje će vas pratiti miris lovora i energija kamene spirale.

Mediteranski labirint ljubavi (foto: Bojan Šenkinc/Promotiv Travel Outdoor)

Startna točka:         Crikvenica (centar)

Ciljna točka:            Crikvenica (centar)

Dužina km:              31 km

Ukupni uspon m:    680 m
Najviša točka m:     265 m
Najniža točka m:     0 m
Fizička zahtjevnost: 2-3/5
Podloga:                   20% makadam, 80 % asfalt
Kategorija:               TREKKING

Link za download: https://www.bikemap.net/en/r/5231824/

PROČITAJTE JOŠ: RAB – AVANTURA PO OTOKU SREĆE


 

Promotiv Travel Outdoor je turistička agencija specijalizirana za programe aktivnog odmora, posebice biciklističke i pješačko-planinarske programe, a na tržištu djelujemo nešto više od 3 godine. I prije  pokretanja turističke agencije, kada smo shvatili da se treba specijalizirati i usavršiti posebnu granu turizma, bavili smo se promocijom u turizmu, organizacijom evenata te turističkim i biciklističkim vođenjem grupa.  Tako se hobi i način života pretvorio u posao.

Usluge koje pružamo su raznovrsne: organizacija izleta i paket aranžmana, turističko vođenje, vođenje biciklističkih i planinarskih grupa, transfer bicikala, najam bicikala i GPS uređaja, osmišljavanje i kreiranje turističkih publikacija, organizacija i promocija sportsko-rekreativnih evenata, oglašavanje destinacija i turističkih proizvoda. Svakom klijentu pristupamo na individualan način čime nastojimo zadovoljiti njihove želje i potrebe. Želimo im ponuditi originalne turističke doživljaje temeljene na jedinstvenim resursima i atrakcijama destinacije.

Želimo staviti naglasak na destinacije koje su vrlo atraktivne, a neopravdano manje posjećene, kao što je planinsko zaleđe Kvarnera – subregija Gorski kotar i Riječki prsten.
Gost traži raznolike sadržaje u destinaciji, a spoj zelenog i plavog na tako malom području idealna je kombinacija za jedinstven doživljaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here