Ciklus fotografija “Doors of Croatia” nastao je kao zapažanje profesionalnog fotografa koji prirodom svog posla putuje Hrvatskom, a i šire. Spontano, fotografije vrata polako su i godinama dodavane u arhiv, da bi ih nakon četrnaest godina u uži izbor bilo nanizano gotovo dvije stotine.

… ili Doors of Mediterraneo

Evo što o serijalu fotografija kaže sam autor Petar Kurschner: “Doors of Croatia krenuo je kao Doors of Mediterraneo, jedna od prvih vrata koja sam fotkao sam davne 2007. godine, roza vrata crkve u Nerezinama na otoku Lošinju gdje sam tek doma skužio da je kvaka u obliku ribe. Malo-pomalo primjećivao sam vrata svakakvih oblika, boja i dizajna pa sam iste krenuo detaljnije promatrati i fotografirati. Kako me posao odveo između ostalog i po cijeloj Hrvatskoj tako sam krenuo fotkati vrata po cijeloj lipoj našoj. Interesantno je vidjeti različitost vrata na kontinentu i na moru i tako je nastao ciklus Doors of Croatia.”

Istarska vrata

Prvi serijal fotografija obuhvaća vrata snimljena na više lokacija u Istri. Od Boljuna do Grožnjana i dalje. Unutrašnjost Istre uvijek je inspirativna za fotografe. Čovjek postavlja vrata, a zub vremena ih gricka pomalo i uporno.

Slijedi: CRESKA VRATA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here