Nakon duže stanke ispunjene kreativnim osmišljanjem koktela za vas i vaše drage goste vraćamo se s mnogo klasičnih i novih ideja kako bi vam dočarali široki svijet popularnih miješanih pića.

Želite piti kao filmske zvijezde, poznati sportaši ili pak kao vrhunski agent James Bond? Onda je novi serijal pod imenom „Lanterna & Barmen.hr Classic Cocktails“ idealno tekuće štivo za vas.

U novom serijalu kreirat ćemo deset povijesno i trenutno najpoznatijih koktela u svijetu. Od talijanskog aperitiva Negroni pa sve do kubanskog Daiquri-a vaše nepce biti će za nekoliko kapljica pametnije, vaše osjetila dovedena do puta ljetnog povjetarca i zimskog osvježenja.

Pripremite bilježnicu, malo slobodnog vremena i vašu kreativu, zavucite rukave i postanite vrhunski barmen uz fenomenalna…

Pa krenimo…. Danas radimo jedan od najpoznatijih talijanskih aperitivnih koktela pod nazivom “Negroni”.

Koktel koji možete napraviti vrlo brzo i jednostavno – no upravo ta jednostavnost i brzina niti malo ne umanjuje vrijednost samog koktela. Ključna stavka svakog koktela su naravno sastojci ali isto tako i Vi!
Zato uvijek obratite pažnju da imate kvalitetna pića, dobar led i idealan pristup izradi samog koktela.

“Negroni” je klasični talijanski koktel duboke crvene boje i bogate gorko-slatke teksture koje osvajaju svijet gotovo više od jednog stoljeća.
Samo se zamislite sa čašicom ovog klasičnog pića na trgu Venecije i sve će vam biti jasno.

Negroni – receptura:

30 ml Gin
30 ml Campari
30 ml Vermouth Rosso (crveni vermut)

U barsku čašu (mixing glass) dodajte gin, campari, crveni vermut i led. Promiješati sa barskoj žlicom (oko 15-20 sekundi).
Preliti u old-fashioned čašu u koju ste prethodno dodali led te aromatizirati čašu sa koricom naranče i ubaciti je u čašu.

Salute!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here