“OBLICI VREMENA I KRONOTOPIJE” MAJE GLJAJIĆ U KORTILU, “MEMORABILIJE UMJETNOSTI” LETRICIJE LINARDIĆ U KLOVIĆU

Dvije Maje predstavljaju se u Kortilu

Galerija Kortil ugošćuje još jedno izdanje platforme A4 koja svake godine odabire tandem sastavljen od mladog umjetnika i povjesničara umjetnosti te organizira izložbe u  četiri grada koja u sklopu svojih sveučilišta imaju studijske programe povijesti umjetnosti i likovnih akademija – u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku.  A4 na taj način podržava i potiče aktivnost studenata i stjecanje novih kompetencija kroz praktično iskustvo.

Od jučer pa do 13. ožujka izložbom Oblici vremena i kronotopije u Kortilu se predstavljaju dvije Maje – umjetnica Maja Gjajić uz kuriranje povjesničarke umjetnosti Maje Flajsig. Autorice su, uz mentorstvo svojih profesora, izv. prof. art. Marija Čaušića, doc. art. Vjerana Hrpke (Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku) i dr. sc. Jasne Galjer (Filozofski fakultet u Zagrebu), pobjednice prošlogodišnjeg natječaja nacionalnog programa A4. Nakon izložbe u Galeriji umjetnina, izložba iz Splita stiže u Rijeku, a potom slijede Zagreb i Osijek.

Radno vrijeme Galerije Kortil: ponedjeljak-petak od 10 do 13 i od 17 do 20 sati / subotom od 10 do 13 sati
Ulaz je slobodan.

“Memorabilije umjetnosti” Letricije Linardić u Kloviću

Izložba  pod nazivom “Memorabilije umjetnosti” otvorena je jučer u Galeriji Juraj Klović i može se pogledati do 16. ožujka.
Radno vrijeme: od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, nedjeljom zatvoreno.
Ulaz je slobodan.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here