U prošloj smo emsiji Jazz petkom ‘zaronili’ u blues vode, i to uz legendu bluesa, frontmena i gitaristu grupe Jed Becker’s group, Emira Grozdanića. Iako nije puno prisutan u medijima jer se ondje ‘pojavljuje samo kada ima nešto pametno za podijeliti i kada napravi projekt koji ima određenu ‘težinu”, ovaj je glazbenik autor gotovo 200 pjesama u posljednjih petnaestak godina stvaranja.
Za svoju glazbenu karijeru ‘optužuje starog’ koji mu je s jednog putovanja donio pojačalo i gitaru, pustio pjesmu ‘Johnny B Goode’ Chucka Berryja i rekao ‘Mali, ‘oću da mi ovako sviraš.’ Govori da je blues sveprisutan i da ga se mora svirati ‘srčano’ kako bi se ljudima uspjela prenijeti energija – “Shvaćam ga kao dosta emotivnu glazbu, a njegove se elemente može svugdje pronaći. Za mene je on kao neka osnova, sve ostalo je nadogradnja.”
Njegov trio, Jed Becker’s group, dobio je ime po Grozdanićevu djedu Bekeru, a za svoje pjesme kaže da su mu važni i tekstovi i ‘priča’ koju nastoji prenijeti. Poslušajte više o njegovoj karijeri, ali i koga je izdvojio kao ‘favorite’ iz lokalne jazz sfere…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here