COCA-COLA I CONT U MJESECU LJUBAVI

O pivnici Cont mnogo se zna, njena povijest ispisana je zajedno s povijesti grada na Rječini. No Cont je i kavana-muzej u kojem su pohranjeni dragocjeni artefakti iz prošlosti našeg grada kao i razni kolekcionarski suveniri.
Danas ćemo vam predstaviti tri kolekcionarska predmeta povezana s najpoznatijim pićem na svijetu.

Prvi je retro reklama Coca-Cole iz 1950.-ih koja prikazuje konzumaciju Coca-Cole  na području Kvarnera.

Drugi je vrlo rijedak primjerak bakelitnog lustera Coca-Cole iz 1970.-ih.

A treći je bočica Coca-Cole s početka dvadesetog stoljeća. Sama bočica dio je istinite ljubavne priče …

“U samom srcu Rijeke, na granici između Sušaka i Rijeke daleke 1917. dogodila se ljubav između mlade grobničke mljekarice Marije Sveško i Alberta Rotta, pripadnika Ardita – talijanske posebne vojne postrojbe.
Ta ljubav simbolizirana je upravo u ovoj bočici Coca–Cole, jedinstvenom i jednom od najstarijih kolekcionarskih bočica Coca–Cole u Hrvatskoj.

Marija i Alberto bili su zajedno do 1920. godine, kada se njegov trag gubi, a po svjedočenjima njegove postrojbe, poginuo je. Neumorna i zaljubljena Marija, morala je znati sudbinu svog dragog, te se zaputila u Toskanu, u blizinu Firenze, u nadi da će pronaći njegov grob, no nažalost, nikada ga ne pronalazi.

Marija se kasnije udala te je rodila troje djece, no nikada nije zaboravila pokojnu ljubav, te je njemu u spomen sinu dala ime Alberto.

Bočicu Coca–Cole dobila je od Alberta 1917. kada joj je on donosi iz Italije, nakon što je izrazila veliku želju da proba ovo gazirano piće.”

Kako smo u mjesecu zaljubljenih u Contu su pripremili posebne menije za dvije ili jednu osobu. Meni čine glavna jela, domaći kolači i dvije bočice Coca-Cole ako nije drugačije naznačeno.
Menije možete prelistati u našoj foto-galeriji!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here