25. GODIŠNJICA KRIMIĆA FARGO U ART-KINU

Kultno kino u siječnju – legendarni Fargo braće Coen

Frances McDormand

Kultno kino u siječnju donosi višestruko nagrađivani crnohumorni triler braće Coen “Fargo”, a film se zbog ograničenog broja dostupnih mjesta u Art-kinu prikazuje tri puta. Filmskom klubu Art-kina ulaz je slobodan, a posljednja projekcija rezervirana je za studentice i studente.

Fargo

Siječanjsko izdanje programa Kultno kino donosi legendarni krimić Joela i Ethana Coena Fargo povodom 25. godišnjice filma. Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, film se prikazuje tri puta: 22. i 26. siječnja u 19 sati i 28. siječnja u 17 sati.

Steve Buscemi
Peter Stormare

Snježni crnohumorni triler Fargo braće Coen smješten je na Srednji Zapad, a govori o prodavaču automobila (William H. Macy) koji unajmljuje dvojicu muškaraca (Steve Buscemi i Peter Stormare) da mu otmu ženu i traže otkupninu od milijun dolara. Stvari krenu po zlu, a njihov trag počinje pratiti trudna policajka Marge Gunderson (Frances McDormand).

William H. Macy

Prema ocjeni struke, Fargo je nesumnjivo antologijska posveta film noiru koja nizom pomaknutih stilskih postupaka donosi jedinstvenu kriminalističku, autorski osviještenu priču. Film krasi jednostavan, ironično-realističan ton, upečatljivog smisla za humor, a pored izuzetnih režijskih i scenarističkih rješenja braće Coen, Fargo ostaje upamćen po setu živopisnih likova i izuzetnih glumačkih kreacija.

Fargo je osvojio dva Oscara – za najbolji originalni scenarij i najbolju glavnu glumicu (Frances McDormand) – a dobitnik je i nagrade BAFTA te nekoliko međunarodnih filmskih nagrada, uključujući nagradu za najboljeg redatelja (Joel Coen) na Filmskom festivalu u Cannesu 1996.

Članovi i članice Filmskog kluba Art-kina imaju slobodan ulaz na program Kultno kino, a posljednja projekcija filma (28. siječnja) rezervirana je za studentice i studente koji, uz predočenje iksice, imaju slobodan ulaz na film.

Ulaznice za Kultno kino mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/film/fargo

Images courtesy of Park Circus/MGM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here