NASTAVLJA SE IZLOŽBA „JEDAN LABORATORIJ ZA ČETIRI DRŽAVE“ U PALAČI ŠEĆERA

Izložba „Jedan laboratorij za četiri države“, koja je u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije kao dio programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture postavljena u novoobnovljenoj Palači šećera tj. Muzeju grada Rijeke (Krešimirova 28, Rijeka), zbog velikog interesa publike  produljena je do 12. veljače 2021.g.
Ovom se izložbom predstavlja 120 godina duga povijest današnjeg Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, čiji začeci sežu u 1900. godinu kada je s radom počela Mađarska kraljevska eksperimentalna stanica u Rijeci. Unatoč turbulentnoj prošlosti Zavoda, sačuvan je raznovrstan laboratorijski materijal i stručni priručnici, od najranijih razdoblja do sedamdesetih godina prošlog stoljeća.
Radno vrijeme Palače šećera je od utorka do nedjelje između 13.00 i 19.00 sati. Ponedjeljkom, praznikom i blagdanom Muzej je zatvoren. Cijena ulaznice u Muzej je 40 kuna.

Izložba se organizira uz poštivanje svih važećih mjera i preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se posjetitelji pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here