RALLY POSADA PRODAN-RAŠTEGORAC PREMIJERNO NA WRC-u MONTE CARLO

Premijerni nastup na WRC-u Monte Carlo: Posada Prodan / Raštegorac nakon petnaest godina brani boje Hrvatske na prestižnom natjecanju. WRC dolazi u Hrvatsku!

Zoran Raštegorac i Viliam Prodan

Nakon gotovo petnaest godina ponovo će se šahovnica moći vidjeti na legendarnom rallyju Monte Carlo koji je na rasporedu od 21. do 24. siječnja. Naime, na prvoj ovogodišnjoj stanici Svjetskog prvenstva u rallyju naći će se i hrvatska posada Viliam Prodan / Zoran Raštegorac koji će s Ford Fiestom rally 4 na čijim će vratima biti istaknut broj 71 krenuti u ovu prestižnu oktansku avanturu.

Rally Monte Carlo slovi kao najpoznatiji, najprestižniji i najteži rally na svijetu s tradicijom dugom 110 godina, a navedene podatke najbolje ilustrira podatak da će Viliam i Zoran biti tek četvrta hrvatska posada na ovom kultnom natjecanju od osamostaljenja Hrvatske, istaknuto je na najavnoj tiskovnoj konferenciji održanoj u prodajnom prostoru Ford Grand Auta na Jankomiru.

– Nije mi svejedno, ovo je veliki izazov, odnosno predstoji mi odraditi najveći zadatak u mojoj dosadašnjoj sportskoj karijeri. Imali smo dva mjeseca za pripremu što je ustvari kratko razdoblje za tako jedno veliko natjecanje. Rekli smo, ajmo probat, i sad odbrojavamo posljednja tri dana pred polazak u Monte Carlo. COVID situacija u svijetu nam je jako otežala stvari, a pogotovo u regijama gdje mi idemo. Nažalost na područjima gdje će se rally održavati su crvene korona zone, uveden je policijski sat i sve će se održavati od 6 do 18 sati. Također, rally je skraćen, ima i novih regulativa, a i birokracija je dodatno zakomplicirana, pa bi se ovim putem zahvalio članovima ekipe na supportu. Sa sportske strane, puno sam vozio po Europi i već imam iskustva na inozemnim natjecanjima, ali ovo je vrh svijeta što se tiče Rallyja, istaknuo je Prodan i dodao da su nedavno odradili test te da spremni čekaju izazov u Monte Carlu.

– Normalno da želimo doći doma s rezultatom koji će se pamtiti i koji će biti zapisan. Želimo se boriti za vrh poretka automobila na dva pogona. To je konkurencija od 30 do 35 automobila i idemo u napad na postolje, ali jedno od prvih pet mjesta bi bilo sjajno, dodao je Prodan.

– Naša prateća ekipa i momčad iz tvrtke OPV nam je priuštila vrlo vjerne uvjete prilikom nedavnog testa. Imali smo leda, mokrog i suhog asfalta, a probali smo auto i nove gume. Naime, mi još nikad nismo bili na snijegu i ovo nam je vatreno krštenje. Mislim da mi nećemo imati nekih posebnih problema. S problemima će se više susretati Igor i Marko koji su nam support na samoj stazi, poručio je Prodanov suvozač Zoran Raštegorac te istaknuo da je Fiesta stvarno fantastično pripremljena i konkurentna za borbu u samom vrhu na dva pogona.

– Ni u snu nismo vjerovali da ćemo doživjeti da naša posada nastupi na ovako velikom natjecanju. Svakom relijašu koji krene u natjecateljske vode je cilj da jednog dana nastupi na ovako prestižnom natjecanju. Nadam se da će nakon četiri dana natjecanja po francuskim Alpama vidjeti cilj odnosno stići u Monte Carlo. Strašno sam ponosan što smo kao klub to doživjeli, a nakon nastupa našeg člana kluba Saše Bittermana na Rallyju Dakar prije dvije godine, ove godine kao klub upisat ćemo još jedno veliko natjecanje zahvaljujući Viliamu i Zoranu. Ovo je jako teško natjecanje i sve više od samog završetka je jako veliki uspjeh, naglasio je Igor Puž, predsjednik AK Opatija Motorsport.

Igor Puž, Viliam Prodan, Zoran Raštegorac i Goran Vinovrški

Ujedno, odlazak na Monte Carlo je bila i prilika da se tvrtka Ford Grand Auto poveže s ovako jednim velikim projektom i uspješnim sportašima.

– Nadamo se da ćemo u budućnosti biti više od tehničkog sponzora koji smo trenutno te da će sve proći super, dodao je predstavnik Forda, Goran Vinovrški, čiji je salon ujedno i ugostio tiskovnu konferenciju.

O pozivu na Rally te samom WRC-u brojne novosti podijelio je Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora Croatia Rallyja kao treće stanice Svjetskog prvenstva u Rallyju 2021. koji će se ovog travnja premijerno održati u našoj zemlji.

– Na projektu dovođenja WRC-a u Hrvatsku radimo već šestu godinu i na svu sreću uspjeli smo. Imali smo malo sreće jer je ova kriza odbila veće igrače koji su se povukli i mi smo dobili ovu priliku. Premijerno izdanje WRC-a u Hrvatskoj održat će se od 22. do 25. travnja u tri županije oko grada Zagreba koji nam je odmah dao potporu. Po danu ćemo imati preko 1500 ljudi , i ovo će definitivno biti najveća sportska manifestacija u Republici Hrvatskoj. Nadamo se da će sve biti blizu normalnog kako smo i navikli, ali spremni smo organizirati utrku i bez gledatelja, no nadamo se da se to neće dogoditi. Po povratku Viliama i Zorana krećemo u jaku marketinšku kampanju. Njihov nastup iskoristit ćemo za promociju našeg natjecanja, a ovo će biti i sjajna prilika za napraviti odličan promo materijal, dodao je Šaškin te apostrofirao značaj dolaska ovog natjecanja u Hrvatsku prvenstveno za promociju sporta, ali i same države.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here