KVARNER U KRATKOM: FILMSKI FOKUS NA PRIMORSKO-GORANSKU ŽUPANIJU

U fokusu programa Kvarner u kratkom nalaze se tri kratkometražna filma snimljena u Primorsko-goranskoj županiji: Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio riječkog redatelja Igora Bezinovića i Ivane Pipal, Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem riječke redateljice Sanje Milardović te Njemački inat Silve Ćapin.

Njemački inat

Kvarnerska filmska komisija u prosincu organizira program Kvarner u kratkom u sklopu kojeg će se u Art-kinu prikazati tri uspješna domaća kratkometražna filma snimljena u Primorsko-goranskoj županiji, te održati online predavanje Ree Rajčić na temu nezavisne filmske produkcije u Hrvatskoj, u suradnji s Odsjekom za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Kvarner u kratkom program je kojim Kvarnerska filmska komisija želi učiniti svoj rad vidljiv široj javnosti, predstaviti produkcije snimljene na našem području, ali i otvoriti prostor za učenje i rad mladih.

Mikrokazeta

Tim će se povodom u četvrtak, 17. prosinca u 19 sati u Art-kinu prikazati tri kratkometražna filma snimljena na različitim lokacijama u našoj županiji. Na repertoaru su redom: Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio riječkog redatelja Igora Bezinovića i Ivane PipalNišta ja tebi ne govorim, samo kažem riječke redateljice Sanje Milardović te Njemački inat Silve Ćapin. Nakon projekcije slijedi razgovor s članovima filmskih ekipa, a ulaz na program, uz obaveznu rezervaciju mjesta putem e-pošte na ulaznice@art-kino.org, je slobodan.

Online predavanje Osnove nezavisne filmske produkcije održat će se u ponedjeljak, 14. prosinca u 13 sati putem Zoom platforme, a zamišljeno je kao elementarno upoznavanje studenata, ali i zainteresirane javnosti, s profesijom filmskog producenta u Hrvatskoj te s lokalnim audiovizualnim sustavom u okviru kojeg nezavisni producent djeluje i stvara.

U sklopu predavanja prikazat će se i kratkometražni igrani film Njemački inat redateljice i scenaristice Silve Ćapin, na čijem će primjeru predavačica Rea Rajčić, producentica samog filma, upoznati polaznike s cijelim produkcijskim procesom od samog kreativnog razvoja pa do distribucije filma.

Ništa je tebi ne govorim, samo kažem

Kvarnerska filmska komisija regionalni je filmski ured osnovan 2016. unutar javne ustanove Art-kino uz podršku i poticaj Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra. Vizija Kvarnerske filmske komisije je učiniti Rijeku i Primorsko-goransku županiju privlačnim i prepoznatljivim filmskim destinacijama, a putem pruža administrativnu, logističku, obrazovnu i stručnu podršku domaćoj i stranoj audiovizualnoj produkciji.

Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/ i na https://www.kvarner-film.org/hr/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here