VRH SIS- PRAVI CRESKI TROFEJ

Najatraktivniji vrh Cresa daleko je samo pola sata uspona od prijevoja Križići. Svaki korak nudi predivne poglede na sve strane svijeta.

Stigla su hladnija vremena i kraći dani. No, ne treba odustati od uživanja u prirodi. U zimskom periodu posebno su zanimljivi usponi na otočne vrhove. Za najviše vrhove Krka (Obzova-569 metara) i Lošinja (Televrine-588 metara, na Osoršćici) ipak vam treba nešto vremena. Ako nemate vremena, niti previše kondicije, naš je prijedlog vrh Sis na Cresu.

Pogled sa vrha Sis

Od prijevoja Križići na cesti Cres – Porozina do vrha Sisa stižete za pola sata. Ako niste u kondiciji ili ostanete zadivljeni pogledima, možda će vam trebati i 45 minuta. No, Sis je ipak lak zalogaj, a uživat ćete u pogledu na sve strane, od Rijeke, preko Krka, Velebita, Rapca, Osoršćice… Sis je najpoznatiji, no ne i najviši vrh Cresa. Sis se nalazi na 639 metara, a dva kilometra sjevernija Gorica je 9 metara viša. No, nema tako lijepih pogleda pa nije atraktivna. Sis je pravi creski trofej. Po zimi se vrh često zabijeli. I pripazite, hodat ćete kroz ornitološki rezervat. Supovi vole svoj mir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here