STUDENTI AKADEMIJE PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI IZLAŽU U KLOVIĆU

Izložba studentskih radova APURI bit će održana u periodu od 7. – 18. prosinca u Galeriji Juraj Klović na adresi Verdijeva 19b. Izložba će se realizirati bez službenog otvorenja.

Usprkos brojnim preprekama i izazovima izazvanim pandemijom COVID-19, postavljena je izložbu studentskih radova 2. godine diplomskih studija APURI generacije 2019.-2020.

Uspješno postavljena izložba rezultat je zajedništva i podrške između nastavnika, asistenta, alumna i studenta. Usprkos izvanrednim okolnostima koje je donijela ova 2020. godina,
planirana izložba radova završne godine diplomskih studija Likovne pedagogije i Primijenjene umjetnosti Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, kao tradicionalna manifestacija na ovoj instituciji koja se redovito organizira svake akademske godine, ipak je realizirana. Ova izložba, za razliku od svih dosadašnjih, posebna je po tome što je većina radova nastala u vremenu potpunog zatvaranja ili karantene koja nema premca u povijesti. Nastava na Akademiji tada se izvodila velikim dijelom u virtualnom obliku što je predstavljalo iznimno iskušenje i izazov mnogim nastavnicima i studentima budući da umjetnički poziv podrazumijeva svladavanje određenih znanja i umijeća koja se jedino mogu prenijeti izravnim poučavanjem u realnom prostoru.

Postav izložbe realiziran je uz veliki angažman asistenta Radovana Kunića, alumni studentice Ele Štefanac i studenata: Katarine Kožul, Katarine Musap i Tonija Živkovića.

Izložba je realizirana i u suradnji s HDLU Rijeka. Radno vrijeme galerije: od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, nedjeljom zatvoreno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here