NAJOČEKIVANIJI FILM GODINE STIŽE U RIJEKU: PREMIJERA KUMEKA U ART-KINU

Nakon zagrebačke premijere, na redu je riječka! Film o kojem govori cijela Hrvatska konačno stiže na veliko platno Art-kina, 1. prosinca u dvostrukom terminu prikazivanja. Zbog očekivanog interesa javnosti, nakon premijere zakazano je još  pet projekcija filma. Ulaznice su u prodaji, a broj mjesta ograničen.

Prosinački program u Art-kinu otvara riječka premijera jednog od najočekivanijih filmova godine – Kumek Darija Juričana – zakazana za 1. prosinca u dvostrukom terminu prikazivanja, s početkom u 17 i u 19:30 sati. Tom prigodom u Art-kino stižu redatelj filma Dario Juričan i scenarist Saša Paparella.

Treći dio dokumentarnog serijala Gazda (podsjetimo, u prvom je bila riječ o Ivici Todoriću, a u drugom o Miroslavu Kutli) donosi priču o kontroverznom političkom usponu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Raditi film Kumek bio je veliki izazov, jer pokriva gotovo četrdeset godina djelovanja Milana Bandića, prividno hiperaktivne i trumpolike pojave hrvatske političke scene. Bandić je šest puta biran za gradonačelnika grada Zagreba, koji nije samo glavni grad svih Hrvata, nego i glavni grad svih hrvatskih kriminalaca. Milan Bandić u tri je navrata odbio dati intervju za naš film, pa je napravljena audicija kako bi mu se našao dvojnik. – poručuje redatelj Juričan.

Scenarij filma potpisuju istraživački novinari Saša Paparella, koji je koautor i drugih filmova u serijalu, i Zvonimir Tivon, a uz film će se predstaviti i knjiga Kumek, komplementarna filmu, čiji su autori Saša Paparella i Hrvoje Appelt.

Nakon premijernih projekcija, Kumek se u Art-kinu prikazuje još pet puta: 2. prosinca u 19 sati, 3. prosinca u 17 sati, 4. prosinca u 17 sati, 6. prosinca u 18 sati i 7. prosinca u 19 sati.

Ulaznice za premijeru i ostale projekcije mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili putem platforme ulaznice.hr.

Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here