DOKUMENTARAC “O JEDNOJ MLADOSTI” PREMIJERNO U ART-KINU

Višestruko nagrađivan i od kritike vrlo hvaljen dokumentarni film O jednoj mladosti premijerno stiže u Art-kino! Ulaz na premijeru novog filma Ivana Ramljaka slobodan je za sve posjetitelje, uz obaveznu rezervaciju mjesta.

U srijedu, 25. studenog u 19 sati u Art-kinu se održava premijera višestruko nagrađivanog dokumentarnog filma O jednoj mladosti jednog od značajnijih domaćih dokumentarista Ivana Ramljaka.

Trinaest godina nakon iznenadne smrti nekadašnjeg najboljeg prijatelja, redatelj pokušava rekonstruirati njegov život i njihov međusobni odnos, koristeći samo fotografije i video materijale koje je prijatelj tada snimao. Film je to o izgubljenog generaciji mladih iz Hrvatske s kraja 90-ih koji pokušavaju pronaći svoj identitet nakon razornog rata.

O jednoj mladosti premijerno je prikazan u natjecateljskom programu Balkan Dox Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest, odakle se vratio s Grand Prixom kao najbolji dokumentarni film Balkana, uz izrazito pozitivne kritike stručnih tiskovina. Film je osvojio i glavnu nagradu na Danima hrvatskog filma.

Ivan Ramljak (1974.) je redatelj, filmski kritičar i urednik u pisanim i elektroničkim nezavisnim medijima, usmjeren na glazbu i film. Dosad je režirao ukupno devet kratkometražnih i jedan film srednjeg metra. Njegov je najuspješniji kratkometražni film Kino otok (2016.) prikazan na više od 40 međunarodnih festivala, uz šest osvojenih nagrada, uključujući FIPRESCI nagradu za najbolji istočnoeuropski dokumentarac na goEast filmskom festivalu u Wiesbadenu. O jednoj mladosti njegov je prvi dugometražni film.

Ulaz na premijeru slobodan je za sve posjetitelje uz obaveznu rezervaciju mjesta. Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom na broj 051/323-261 (dostupan za vrijeme projekcija, sat vremena prije prve).

Potražiti više na www.art-kino.org/hr/film/o-jednoj-mladosti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here