ODGAĐA SE PREMIJERA I DVIJE REPRIZE PREDSTAVE „DECAMERON“

 

Zbog pojave jednog pozitivnog testa na virus SARS – CoV – 2 u glumačkom ansamblu predstave „Decameron“, odgađa se premijera predstave najavljena za 20. studenog kao i prve dvije reprize 23. i 24. studenog 2020 u HNK Ivana pl. Zajca. Premijerna i reprizne izvedbe bit će na programu početkom prosinca, čim svi članovi glumačkog ansambla izađu iz samoizolacije.
Posjetiteljice i posjetitelji koji su kupili ulaznice za neku od ove tri izvedbe mogu ih zadržati za izvedbe u novim terminima ili ih vratiti na blagajnu Kazališta uz povrat novca.

Ostali programi do kraja studenog nastavljaju se prema ranijem rasporedu.
Naime, zbog epidemiološke situacije djelatnici Kazališta rade u smjenama, zbog čega ansambli Hrvatske i Talijanske drame, kao i prateće tehničko osoblje, ne dolaze u kontakt s ansamblima Opere i Baleta.

Zbog novonastale situacije, u subotu, 21. studenoga neće biti upriličena dodjela nagrada publike kako je bilo planirano već će biti uručene nagrade odnosno plakete samo najboljima u programu Baleta , kao i nagrada za najbolju predstavu u cjelini u cjelokupnoj prošlosezonskoj produkciji „Zajca“ te nagrada najboljem gostujućem umjetniku ili umjetnici.

Nagrade za najbolja ostvarenja u Operi, kao i za najbolji koncert, bit će uručene dobitnicima u petak, 27. studenog nakon simfonijskog koncerta „Musorgski, Čajkovski“, a nagrade za najbolja ostvarenja Hrvatske i Talijanske drame, kao i ona za najbolju ulogu u mjuziklu bit će pak dodijeljene nakon premijere predstave „Decameron“ u novom terminu početkom prosinca.
O dobitnicima svih nagrada publike iz kazališta će naknadno obavijestiti javnost.

Iz Zajca još poručuju:
“Još jednom podsjećamo kako se u „Zajcu“ poštuju sve protuepidemijske mjere i preporuke, pa i više od onoga propisanog, zbog čega je riječki HNK sigurno mjesto za publiku. Tako će sutra, uz sve uobičajene mjere sigurnosti, biti obavljena i temeljita profesionalna dezinfekcija kazališne zgrade.
Ostanite s nama jer kazalište ne postoji bez svoje publike pa makar i pod maskama i s fizičkim razmacima. U ovim vremenima vaša nam je podrška važnija možda više nego ikada ranije, a mi ćemo se i dalje brinuti da kazalište ostane mjestom na kojemu se možete osjećati zaštićenima u najvećoj mogućoj mjeri, te gdje se zajedno opiremo duhovnoj distanci.

Zahvaljujemo na razumijevanju i novi susret zakazujemo već u subotu, na izvedbi baleta „Čipka“ u sklopu programa Noći kazališta.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here