OBLJETNIČKI KONCERT, (ANTI)STAND-UP SHOW I ISTRAŽIVANJE ZVUKA

Obljetnički koncert zbora Sempre Allegro, Đurologija i izložba Glowing Globe – Sound of Science na programu su HKD-a na Sušaku.

Mješoviti zbor Sempre Allegro

Zbor Sempre Allegro – koncert za šestu godišnjicu (17.11 u 20 sati)

Povodom šeste obljetnice osnutka Mješovitog pjevačkog zbora “Rijeka – Sempre Allegro” održat će cjelovečernji koncert u dvorani HKD-a.

Ovaj uspješni riječki zbor koji je u šest godina postojanja ostvario brojne međunarodne suradnje te osvojio 7 zlatnih i 4 srebrnih međunarodnih odličja predstavit će se publici raznolikim programom klasične zborske glazbe te obradama popularnih pjesama.

Korepetitor zbora je mladi perspektivni riječki pijanist Mateo Žmak, a umjetnička voditeljica i dirigentica je Helga Dukarić Dangubić.

Branko Đurić i Đurologija (19.11 u 20.00)

Autorski hit Branka Đurića – Đure Đurologija trenutno je najgledanija predstava u cijeloj regiji, a i šire. Naime, ovu predstavu je u posljednjih 5 godina pogledalo preko 400.000 ljudi.

Popularni Đuro gostovao je u cijeloj Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji Australiji, Kanadi, SAD, zemljama zapadne Europe i Skandinavije. U svim gradovima i mjestima u kojima je predstavljena, Đurologija je izazvala veliki interes javnosti te se za svaki nastup tražila ulaznica više.

Sa svojim prepoznatljivim bosanskim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom koje se posebno ogleda u kultnom projektu Top lista nadrealista i Audicija , Đurologija donosi jednog novog, drugačijeg, a opet prepoznatljivog Đuru koji kroz 90 minuta trajanja showa izvlači ono najbolje iz svakog gledatelja i izaziva osmijehe na licima svih prisutnih.

Ovaj svojevrsni (anti)stand up show, kako ga i sam Đuro voli nazivati, u stvari je zbirka Đurinih razmišljanja koja na zabavan način predstavljaju sve ono što ga nasmijava, ali i nervira u današnjem životu. Na svakoj predstavi svi se prepoznaju u situacijama o kojima govorim. Bilo da se dotaknem jutarnjeg tuširanja ili vožnje tramvajem… na sceni demistificiram i sebe samog pa ljudima iskreno govorim kakve osjećaje imam, o čemu razmišljam, što me dekoncentrira, itd., kaže Đuro.

Ulaznice po cijeni od 90 kn moguće je kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te sat vremena prije predstave na blagajni HKD-a.

Izložba Glowing globe – Sound of Science (19.-30.11.2020.)

Manifestacijom Glowing Globe – Sound of Science / Užarena kugla – zvuk znanosti, Centar za inovativne medije APURi u 2020. godini programski fokusira se na umjetničko-znanstveno istraživanje zvuka u suvremenoj novomedijskoj umjetnosti. Nove perspektive u istraživanju zvuka kao što su odnosa zvuka i ekologije, odnosa zvuka u vizualnim umjetnostima te odnosa zvuka i izvedbenih umjetnosti će se predstaviti na izložbi i koncertima te pratećem simpoziju u studenom 2020 u Rijeci.

Izložba će u galeriji Kortil okupiti domaće i međunarodne umjetnike i koji aktivno rade na interdisciplinarnim projektima. Cilj izložbe je ponuditi analitičko i kritičko gledište na različita znanstvena i umjetnička područja koja su povezana s istraživanjem zvuka, upoznati stručnu i zainteresiranu javnost s konceptom zvučnih ekologija, te predstaviti rad Srednjoeuropske mreže za ekologiju zvuka.
Ulaz slobodan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here