DVIJE IZLOŽBE – ČETIRI AUTORICE U KLOVIĆU

Dvije izložbe iz ciklusa Dijalog2

U utorak, 17. studenog u galeriji Juraj Klović bit će otvorene dvije izložbe: Priroda u transparentnom objektu Kristine Čehulić i Zvonimire Karavida te Slika u objektu Roberte Vilić i Ljiljane Barković.
Istovremeno, kroz izložbe vode se i dijalozi među autoricama.

Prvi Dijalog – izložba vodi se između Roberte Vilić i Ljijane Barković.
“Dijalog problematizira status slike i (ili) crteža u objektu. Objekt na ovoj izložbi posjeduje sliku, prikaz ili crtež. Sam nositelj je već i objekt, ima fizičku dimenziju, pa makar i minimalnu. U ovom slučaju to je papir. To zapravo dokazuje da je nositelj, sam po sebi uvijek ( ili gotovo uvijek) i objekt.” – piše o izložbi jedna od autorica, Ljiljana Barković.

Drugi Dijalog – Priroda u transparentnom objektu tema je kojom se bave Kristina Čehulić i Zvonimira Karavida.
“Transparentni, stakleni objekti i skulpture rezultat su promišljanja o simbiozi elementa iz prirodnog okruženja i medija ostvarenja umjetničkog rada. Stakleni herbariji Kristine Čehulić su primjer kako konzervirati florealne osušene dijelove.” … “Staklene periske Zvonimire Karavida svjedoci su jednog intimiziranog doživljaja prirode, simboličnog karaktera za samu autoricu. Poznato je da su periske u Jadranu ugroženi školjkaši, osjetljiv sustav u izumiranju. Isto tako i staklo je krhko: oštar i čvrst materijal, ali i vrlo sklon pucanju.”

Radno vrijeme galerije je radnim danom od 10-13 i od 17-20 sati, subotom od 10-13 sati.
Izložba ostaje otvorena do 2. prosinca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here