18. ZAGREB FILM FESTIVAL STIŽE U ART-KINO

Undine

U sklopu programa ZFF putuje 18. Zagreb Film Festival i ove godine gostuje u Art-kinu, a donosi nagrađivanu dramu Undine Christiana Petzolda, novi film Srdana Golubovića Otac te poslasticu za najmlađe filmofile Jako, jako daleko redateljice Sare Winkenstette.

Ovogodišnje izdanje Zagreb Film Festivala u Art-kino stiže od 12. do 14. studenog s dvije nagrađivane drame te jednim filmom za cijelu obitelj.

U četvrtak, 12. studenog u 19 sati na velikom se platnu prikazuje moderna bajka Christiana Petzolda Undine inspirirana mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka. Film je nagrađen s dvije nagrade na ovogodišnjem Berlinaleu – FIPRESCI i Srebrni berlinski medvjed.

Undine

Druga večer u 19 sati donosi novi film Srdana GolubovićaOtac. Kada mu zbog siromaštva oduzmu djecu, a supruga doživi psihički slom, Nikola uzima stvari u svoje ruke. Otkrivši da su lokalne službe vjerojatno korumpirane, odluči prijeći Srbiju pješice i iznijeti svoj slučaj osobno ministarstvu u Beogradu. Putem susreće različite tipove ljudi i doživljava preobražaj iz marginalca i gubitnika u junaka našeg doba.

Otac

Film za cijelu obitelj Jako, jako daleko njemačke redateljice Sare Winkenstette, prikazan i nagrađen na mnogobrojnim festivalima, od češkog Zlína do Chicaga, bavi se razvojem prijateljstva između dvojice suparnika u školskom nogometnom timu kojima je zajedničko što su obojica pridošlice u novom gradu. Film se prikazuje u subotu, 14. studenog u 16 i 30 sati.

Jako, jako daleko

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Potražiti više na www.art-kino.org/hr/program/ciklusi/zff-putuje-2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here