PRIPREMA SE NAJLJEPŠI ADVENT UZ MORE – OPATIJSKI

Bajkoviti parkovi s Orašarima „na straži“, nenadmašna ljepota adventskih dekoracija, gastronomski specijaliteti inspirirani blagdanskim obiljem te čokoladne delicije kao „šećer na kraju“ učinit će Opatiju  nezaobilaznom destinacijom ove zime.

Romantičnu Opatiju Najljepši Advent uz more pretvara u blagdansku bajku

Najljepši Advent uz more i ove će zime, u prilagođenom obliku, Opatiju ponovo ukrasiti svečanim blagdanskim ruhom. Zima donosi posebne draži i iskustva: miris cimeta, punča i kuhanog vina, okus najfinijih slastica iz gradskih kavana, zvuk božićne glazbe u parkovima i na ulicama, šetnje na ljekovitom zraku duž prekrasnog Lungomara i uvijek šarmantno Volosko, opuštanje uz posebne wellness tretmane u hotelima i spa-centrima… Kao najljepšu blagdansku slikovnicu, ta će iskustva Opatija od 28. studenog do 2. siječnja povezati u bajkovite dane i večeri ispunjene neodoljivim vizualnim atrakcijama.

Ove godine ukrašen će biti i park Angiolina

Raskošnom božićnom dekoracijom koja je prošle godine pretvorila Park sv. Jakov u omiljenu pozadinu za blagdanske fotografije, ove će se godine obogatiti i Park Angiolina uz Slatinu, tržnicu, Ljetnu pozornicu, Volosko i glavnu prometnicu. Divovski Orašari ispred Vile Angioline, šareni pokloni, sjajem lampica obasjani stoljetni čempresi i mnogi drugi jedinstveni ukrasi bit će savršeni suputnici u šetnji srcem grada i opatijskim parkovima, koji će ove zime podsjećati na kraljevstvo iz dječje mašte. Posebno atraktivna, u parku Angiolina,  bit će izložba krinolina i klasičnih haljina koje evociraju bogatu povijest Opatije, a koje će biti izrađene isključivo od prirodnih materijala,  grana lovora, crnogorice i palmi, specifičnih za opatijsko podneblje. Kao vrhunac adventskog doživljaja, svakog vikenda u predvečerje park Angiolina postat će svjetlosno – glazbena pozornica na otvorenom. Uz zvukove jednog od najljepših djela klasične baletne umjetnosti, baletne bajke Orašar, ali i drugih klasika, Opatija će svjetlosnom simfonijom svoje posjetitelje provesti kroz božićni svijet raskoši, šarenila, veselja i mašte.

Dodatni ugođaj tijekom šetnje gradom pružit će i već tradicionalno prekrasno uređeni izlozi duž glavne prometnice kao i mirisi tople čokolade i raznovrsnih slastica iz poznatih opatijskih kavana i slastičarni. Tradicionalno, prosinac je u Opatiji vrijeme posvećeno čokoladi. Kavane, lokali i restorani blagdanske  će dane zasladiti velikim izborom čokoladnih delicija, koju će pratiti i brojna iznenađenja i akcije, a degustacija vrhunskih pralina u maloj opatijskoj tvornici čokolade nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Šestu godinu za redom TZ grada Opatija nagradit će novčanim nagradama najljepše uređene izloge te se pozivaju vlasnici poslovnih prostora da se uključe i daju svoj doprinos adventskoj atmosferi u gradu.

Opatija i u ovom posezonskom razdoblju odiše pozitivnom atmosferom užurbanost u pripremi Najljepšeg Adventa uz more osjeti se na svakom koraku.

I ovoga Adventa parking u Opatiji u zonama 0 i 1 biti besplatan od 1. prosinca 2020. pa sve do 28. veljače 2021. subotom, nedjeljom i blagdanom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here