MIRNA SIŠUL IZLAŽE U DRAŽICAMA

Izložba slika akademske slikarice Mirne Sišul u Domu kulture Dražice bit će otvorena danas u 19 sati. Mirna Sišul izlaže u sklopu GRO-ART u organizaciji Matice Hrvatske – ogranka Jelenje.

Prenosimo i dio najavnog teksta kustosice mr.sc. Jasne Rodin:

“Svoj inspirativni, likovni impuls Mirna Sišul pronalazi u emocijama  i optimističnom shvaćanju da svaki trenutak može biti lijep, da su ljubav, sreća, sjaj sunca, zvuk cvrčaka, a ponekad i kiša dovoljan razlog ugodnom danu i šarenim bojama koje ona spontano, ali vrlo znalački slaže i kombinira na svojim platnima. Stvarajući energiju zračnosti umjetnica kreira slike ispunjene poetikom i svjetlošću. Posebnošću atmosfere nastaju cjeline koje registriraju likovnu misao, začuđujuću i nestvarnu, pa tako i u ovom ciklusu umjetnica se u potpunosti odmiče od konkretne realnosti sve više razgrađujući i intuitivno pretačući svoj senzibilitet na platno. U tom složenom prepletu vedrine boja i poteza nameću se modrine jake i intenzivne, dominantne i očaravajuće, dok sve ostale boje samo dopunjuju njihov sjaj i svojim bogatstvom se uklapaju u doživljaje koji na kraju uvijek i nesumnjivo ovise o mašti promatrača. Poput dijelova neba i komadića morske površine plava boja se stvara, sakuplja, diše, slobodna, lijepa u svim svojim tonovima od prozračno svijetlozelenih do zagasitih i slojevitih tamnih. U igri sa zelenom, uz nenametljivu žutu ona dominira jer ona je simbol snova, daljina i duhovnosti…”

Mirna Sišul rođena je 1977. u Rijeci. Završila je Srednju školu za primijenjenu umjetnost, a potom diplomirala na  Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Ima status samostalne umjetnice. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo. Djela joj se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama diljem svijeta. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika HZSU, Hrvatskog društva likovnih umjetnika: HDLU Istre, Rijeke i u Zagrebu. Prvu samostalnu izložbu imala je 2001., a nakon nje slijede mnogobrojne skupne izložbe, u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Italiji, Luksemburgu… Do sada je održala četrdeset i dvije samostalne izložbe.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here