40 GODINA LEGENDARNOG FILMA “BRAĆA BLUES” UZ PROJEKCIJU U ART-KINU

Kultno kino u studenom rezervirano je za legendarnu akcijsku komediju Braća Blues. Ove godine film slavi četrdesetu godišnjicu i tim se povodom u Art-kinu prikazuje 8. studenog u 19 sati.

Kultna epska komedija, kako ovaj film kritičari nerijetko opisuju, Braća Blues (The Blues Brothers) Johna Landisa s Johnom Belushijem i Danom Aykroydom u glavnim ulogama prati braću Jakea i Elwooda koji pokušavaju spasiti sirotište u kojemu su odrasli.

Braća su bivši frontmeni propalog blues sastava koji se raspao kada je Jake završio u zatvoru. No, po izlasku iz zatvora bend se okuplja kako bi zajedno, posljednji put, održali koncert ne bi li tako spasili sirotište. Međutim, putem privlače brojne neprijatelje: Jakeovu bivšu ljubavnicu, neonaciste, policiju, jedan country sastav…

Film Braća Blues adaptacija je skeča iz humoristične emisije Saturday Night Live, a ostao je upamćen po antologijskim likovima sa specifičnim izgledom (sunčane naočale i crna odjela), bezvremenskim komičnim momentima, fantastičnim jurnjavama automobilima, istovremeno kaotičnoj i inteligentnoj režiji te briljantnim glazbenim sekvencama.

U filmu se, uz glavne protagoniste, javlja mnoštvo poznatih osoba u manjim ulogama, kao što su Frank Oz, Steven Spielberg, Ray Charles, James Brown, Aretha Franklin, Twiggy, Carrie Fisher, John Lee Hooker, Chaka Khan, Steve Lawrence i brojni drugi.

Braća Blues u sklopu programa Kultno kino u Art-kinu se prikazuju u nedjelju, 8. studenog u 19 sati povodom četrdesete godišnjice filma.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Potražiti više na https://www.art-kino.org/hr/film/braca-blues

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here