LUTKARSKA LUKA – IZLOŽBA POVODOM 25 GODINA REVIJE LUTKARSKIH KAZALIŠTA

U galeriji Kortil sutra (3. studenog) će povodom 25 godina revije lutkarskih kazališta  biti otvorena izložba pod nazivom Lutkarska luka. Revija lutkarskih kazališta je započela davne 1996. godine uz 35. obljetnicu djelovanja Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a ove godine GKL slavi 60 rođendan! Puno je Revija, a njih ne bi bilo da nije mnoštvo kazališta bilo uvijek uz GKL. Njihovih predstava, lutaka, umjetnosti i uvijek dobre volje i zadovoljstva zbog dolaska u jesensku lutkarsku Rijeku.

Ovom izložbom riječko kazalište želi zahvaliti svim kazalištima koji su u proteklim Revijama sudjelovali, no kako ih je puno ne mogu svi stati jedan galerijski prostor. Stoga je odabir pao na one koji su od samih početaka pa do danas bili uz Reviju, a to su Zagrebačko kazalište lutaka, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Gradsko kazalište lutaka Split i Kazalište lutaka Zadar.

Uz dijelove scenografije i lutke iz nekih predstava GKL Rijeka koje su posjetitelji imali priliku gledati i na Revijama, na izložbi će biti postavljene i odabrane predstave navedenih kazališta, kolega i prijatelja Rijeke i Revije.

Autorice izložbe su Luči Vidanović i Vedrana Balen Spinčić.

Radno vrijeme izložbe:
3.-8.11. 10:00-13:00 sati / 16:30-20:30 sati
9.-11.11. 10:00-13:00 sati / 17:00-20:00 sati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here