JAPANSKI FILMOVI ZA POČETAK STUDENOG U ART-KINU

Bliski odnosi

Ciklus japanskog filma u Art-kinu: Pet suvremenih japanskih filmova

Već tradicionalan Ciklus japanskog filma u Art-kinu u utorak, 3. studenog, otvara drama I tvoja ptica može pjevati Shôa Miyakea. Ulaz na otvorenje slobodan je za sve posjetitelje!

I tvoja ptica može pjevati

Početak studenog u Art-kinu donosi Ciklus japanskog filma koji od 3. do 7. u mjesecu donosi pet suvremenih japanskih drama. Ciklus se, kao i dosadašnjih godina, provodi u organizaciji s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj.

Program otvara film I tvoja ptica može pjevati redatelja Shôa Miyakea, romantična drama o ljubavnom trokutu u urbanoj japanskoj sredini gdje troje mladih protagonista bilježe svu čaroliju i melankoliju ljeta u odlasku. Projekcija se održava u utorak, 3. studenog u 19 sati, a ulaz na otvorenje slobodan je za sve posjetitelje.

Drugi svijet

Drugi dan ciklusa, 4. studenog u 19 sati, rezerviran je za film Drugi svijet Hana Sekaija, dramu o proizvođaču ugljena koji, potaknut susretom sa starim prijateljem, odluči preispitivati svoj odnos prema obitelji koju izbjegava, poslu i vlastitom životu.

Drama Sve se mijenja – na programu 5. studenog u 19 sati – film je o vozaču čamca koji se suočava s velikim životnim promjenama, a riječ je o originalnoj priči hvaljenog glumca Joea Odagirija koji se ovom prigodom udružio s legendarnim snimateljem Christopherom Doyleom i Oscarom nagrađenom kostimografkinjom Emi Wadom.

Sve se mijenja

Napeta drama More preporoda Kazuye Shiraishija donosi priču o radničkoj obitelji koja pokušava opstati, unatoč sveprisutnim preprekama. Nakon nenadanog otkaza Ikou odluči krenuti ispočetka te s partnericom i njenom kćeri seli u njen rodni kraj. Ipak, prvotni mir prekida neočekivana tragedija. More preporoda na program Art-kina stiže 6. studenog u 19 sati.

More preporoda

Posljednji je naslov ciklusa queer drama Bliski odnosi redateljice Naoko Ogigami o neobičnoj obitelji koja stvara topao dom pun ljubavi. Uz brojne druge nagrade, Bliski odnosi nagrađeni su i na Berlinskom filmskom festivalu nagradom Teddy, a u Art-kinu se prikazuju 7. studenog u 19 sati.

Ulaznice za Ciklus japanskog filma mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/program/ciklusi/ciklus-japanskog-filma-2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here