U SUBOTU SE OTVARA IZLOŽBA RE-START EXPERIENCE U GALERIJI SKC

U subotu 31. listopada 2020.g. u 19.00 sati u Galeriji SKC, u Kružnoj ulici u Rijeci, otvara se umjetnička izložba Re-Start Experience, španjolskog kustoskog kolektiva SOMAMA, u okviru programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Propitujući suvremene probleme okoliša, umjetnički radovi ističu ulogu otpada i konzumerizma te načina na koji pojedinačne navike imaju utjecaja na dobrobit okoliša. Polazeći od koncepta 3R – Reduce, Reuse, Recycle, izložba predstavlja radove koji inspiriraju, nude alternativu te stvaraju prostor za kreativno iskorištavanje otpada, uz zadržavanje dijaloga s načelima održivosti.

Na izložbi će se predstaviti mlade umjetnice i umjetnici Ivana Barić, Lea Čepić, Josip Knežević, Ana Maria Maravić, Lucija Marin, Nicol Načinović, Anna Orbanić, Sara Orbanić, Goran Pavić i Veronika Šindilj.

Izložba će biti otvorena svakodnevno do 13. studenog 2020.g. od 15 do 20 sati, uz slobodan ulaz, a organizira se uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

Program Re-Start Experience razvio se kroz suradnju kolektiva SOMAMA, zatim studentica i studenata te alumnija Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, uz veliku podršku Studentskog kulturnog centra i KD-a Čistoća. Koncept koji povezuje umjetnost, okolišni aktivizam i uključivanje publike potpisuju osnivačice kolektiva Sofia Cartuccia, Mara Florean i Marianne Schädler.

Izložba će biti otvorena svakodnevno do 13. studenog od 15 do 20 sati, uz slobodan ulaz.

Za vrijeme vrijeme trajanja, posjetitelji izložbe Re-Start Experience moći će sudjelovati u interaktivnim edukativnim aktivnostima koje će ih voditi kroz 7 tipova plastike, a u konačnici će rješavanjem zagonetki moći sudjelovati u dovršetku jedne od sudioničkih instalacija.

SOMAMA je udruga na području kulture registrirana u Barceloni te je posvećena promoviranju održivosti okolišta te uključivanja lokalne zajednice u umjetničke projekte posvećene aktualnim društvenim pitanjima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here