RIJEČKO KAZALIŠTE OTVARA VRATA 4. STUDENOG

"Zajc" uskoro nastavlja sezonu nakon dvotjedne stanke uzrokovane koronavirusom.

Nakon dvotjedne stanke, HNK Ivana pl. Zajca sa svojim redovnim programom nastavlja od 4. studenog  2020.

U međuvremenu je kazališna zgrada u cijelosti dezinficirana te učinjeno sve kako bi se u nastavku sezone publika osjećala još sigurnije i bez opterećenja uživala u kazališnim programima. A program se nastavlja odgođenim izvedbama: izvedbom predstave „Il Vangelo del nemico“ / „Evanđelje neprijatelja“ u srijedu, 4. studenog, a potom izvedbama „Kralja Edipa“ u petak i subotu, 6. i 7. studenog. Premijera opere „Carmen“ na programu je 12. studenog, a premijera dramske predstave „Decamerone“ / „Dekameron“ 20. studenog. Cijeli raspored za studeni objavljen je na web stranicama „Zajca“ (ww.hnk-zajc.hr).

U riječkom HNK naglašavaju kako je „Zajc“  i njegovo, kako su ga nazvali, „de luxe“ gledalište sigurno mjesto i da riječki HNK brine o sigurnosti publike i zaposlenika provodeći sve mjere Nacionalnog stožera odnosno posebne mjere za kulturno umjetničke izvedbe. Osim postava gledališta prilagođenog protuepidemijskim mjerama koji dokida interakciju među gledateljima koji nisu došli zajedno, obavezna je i dezinfekcija prilikom ulaska kao i nošenje zaštitnih maski. Nastavlja se naravno i evidencija svih posjetitelja na pojedinoj izvedbi, a obrazac se može preuzeti na kazališnim web stranicama te ga unaprijed ispuniti i donijeti sa sobom.

Premda prisiljeni na fizičku, kazalištem se opiremo duhovnoj distanci. S razmakom, maskama te u smanjenom broju, kazalište je jedno od rijetkih sigurnih mjesta kolektivnog doživljaja. Zajedno s publikom nastavljamo „Opstanak“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here