IZLOŽBA, KOMEDIJA I PLESNA PREDSTAVA DANAS I SUTRA U HKD-U

Izložba "Žiroskop", predstava o muško-ženskim odnosima "Kakva ti je žena takav ti je život" danas i plesna predstava "Sad Sam Almost 6" sutra na programu su Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Žiroskop – završna izložba; atrij HKD, 23.10 u 17.00

Nakon održanih radionica VJ-inga i street arta u srpnju, kroz projekte Kortil uživo i Žiroskop tijekom listopada organizirane su još četiri radionice, a danas u 17 sati u atriju HKD-a otvorit će se izložba Žiroskop kojom i službeno završava ovaj projekt.

Izložba će prezentirati svih šest radionica koje su provedene te će se ujedno dodijeliti zahvalnice svima koji su bili uključeni ili su bili polaznici radionica.

Atrij HKD-a okupirat će osam polaznika radionica VJ-inga, svatko sa svojom interpretacijom starog Sušaka, uz manju plesnu točku plesačice iz plesne grupe K2K. Uz live projekcije, Radio Roža će za ovu prigodu emitirati svoj program live iz HKD-a, ostale radionice bit će prikazane kroz plakate koji prikazuju njihov tijek provedbe, a učenici Građevinsko-tehničke škole izložit će svoje prototipove klupica nastalih kroz dizajn i izradu.

Projekt Žiroskop financiran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva Kultura u centru – potpora javno-civilnog partnerstva u kulturi, UP.04.2.1.04.0078 – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Nositelj projekta je Drugo more, a partneri na projektu su Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Filmaktiv, Ri Rock i Prostor Plus.
Kortil uživo je program za zajednicu koji provodi Galerija Kortil od 2016. godine nizom edukativnih radionica i aktivnosti u javnom prostoru.

Kakva ti je žena takav ti je život; dvorana HKD – 23.10. u 20.00

Fenomenalni komičar Dragan Marinković Maca šalama o odnosu muškarca i žene te vječitim pitanjima u vezi s ovom temom nasmijao je preko 40.000 gledatelja, koji su mu zauzvrat oduševljeno aplaudirali u svakoj dvorani u kojoj je nastupio unazad 12 mjeseci. Ovaj karizmatični glumac pokazao je još jednom zašto slovi za jednog od omiljenih komičara na ovim prostorima.

Priča govori o muško-ženskim odnosima iz svih kuteva, oslikava stvarnost muško-ženskih odnosa i vremena u kojem živimo, objasnio je autor predstave, Dragan Marinković.

Predstava Кakva ti je žena, takav ti je život natjerat će vas da dobro razmislite o sebi i o svijetu koji vas okružuje, jer mi smo generacije koja ne žele vezu. Listamo po aplikacijama u nadi da ćemo pronaći onu pravu osobu. Željeli bismo naručiti svoju srodnu dušu preko interneta, čitamo Pet načina kako da znaš da mu se sviđaš i Sedam načina kako da je osvojiš misleći da možemo programirati osobu za vezu kao projekt na internetu. Ipak, mi smo ti koji ne žele vezu.

Plesna predstava Matije Ferlina “Sad Sam Almost 6”; dvorana HKD – 24.10. u 19.30

U svojoj predstavi Sad Sam Almost 6, Matija Ferlin želi istražiti um djeteta koji nije kondicioniran ni sa čime, čak niti vlastitom egzistencijom. Tijekom odrastanja svijest o postojanju stvara brojne terorizirajuće činjenice koje su rezultat društvenih uvjeta i stega. Svi izmišljeni karakteri iz djetinjstva postaju neprijatelji. Činjenica da moramo odrasti rezultira nesavršenostima koje čine naše živote i načine postojanja specifičnima i individualnima.

Matija Ferlin (1982.) kazališni je redatelj, koreograf grupnih plesnih radova i izvođač svojih solo predstava. Diplomirao je na School for New Dance Development u Amsterdamu. Neko vrijeme živio je i radio u Berlinu, a povratkom u Pulu svoje autorsko djelovanje posvetio je istraživanju i reartikulaciji različitih koncepata izvedbene umjetnosti, surađujući i s glumcima i s plesačima. Predstavljao je i izvodio diljem Europe i Amerike na raznim festivalima kao što su Impulstanz festival u Beču, Spider Festival u Lyonu, festivali Young Lions i Gibanica u Ljubljani, Ex-Yu festival u New Yorku, Rhubarb Festival u Torontu, Contemporary Dance Festival u Bogoti, Kunstenfestivaldesartes festival u Brussellsu, FTA u Montrealu, festival Actoral u Marseilleu, festival Bitef u Beogradu, festival Mess u Sarajevu, festival Infant u Novom Sadu i drugi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here