Zoran Lukić i Filip Srailar

“Mudrost je u vinu, moć je u pivu, a sreća u koktelu“

Zima stiže, a koktela sve više.

Naš posljednji ljetni koktel spoj je talijanskog aperitivnog likera, svježeg soka od limuna, šećernog sirupa i soda (mineralne) vode.

Posljednji u ovom serijalu je koktel Barbieri. Inspiracija i ime ovog koktela potiču od osnivača Aperol likera, braće Barbieri koji su istoimeni liker kreirali davne 1919 god. u Padovi. Piće koje je promijenilo svijet pića i podarila nam jedan od najvećih i najprodavanijih koktela – Aperol Spritz.
U prijašnjim nastavcima kreirali smo Aperol Spritz i Hugo, no danas idemo malo drugačijim smjerom koji će ovaj koktel dodatno oplemeniti svježinom i citrusima.

Piće koje se sastoji od četiri sastojka posluženih u vinskoj čaši primamit će poglede vaših gostiju , a na vama je da istoimeni koktel dodatno servirate uz masline i krekere.

No, krenimo sa pripremom =)


BARBIERI – RECEPTURA:

50 ml Aperol liker
25 ml svježi sok od limuna (mi smo koristili ODK 100% Lemon juice)
15 ml šećerni sirup ODK
Spritz sa sodom (Spritz – pošpricati ili nadoliti sa mineralnom, otprilike oko 50 ml)

PRIPREMA:

–  vinsku čašu dodati led i sve navedene sastojke te lagano promiješati od dole prema gore barskom žlicom kako bi se svi sastoji spojili.
– dekorirati sa feticom narače ili grejpa te po želji poslužiti sa slamkom.

Tokom sljedećih tjedana krećemo sa novim serijalom „10 Classic Cocktails“ koji će obogatiti vaše znanje sa svjetskim i povijesno najpoznatijim koktelima poput Old-fashioned, Martini, Manhattan, Daiquri i još mnogo drugi.

Vidimo se =)

Salute

POGLEDAJTE KAKO PRIPREMITI:

HUGO – KOKTEL S AROMOM MENTE I BAKINIM SIRUPOM OD BAZGE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here