KORONA U ZAJCU – ZBOR U SAMOIZOLACIJI

U riječkom kazalištu potvrđena su tri slučaja zaraze koronavirusom. Odgođeni svi programi najavljeni za ovaj tjedan.

Troje članova Opernog zbora HNK I.pl. Zajca zaražena su koronavirusom! U cijelosti prenosimo priopćenje iz HNK I.pl. Zajca:

“Obavještavamo da su u HNK Ivana pl. Zajca potvrđena tri slučaja zaraze koronavirusom. Oboljeli od Covida-19 su iz Opernog zbora zbog čega su sve njegove članice i članovi, prema odluci epidemiologa, upućeni u samoizolaciju. Zbog toga, nažalost, u naredna dva tjedna nećemo biti u mogućnosti izvesti planiranu premijeru te reprize opere “Carmen”, kao ni Mozartov Requiem.

Kako bismo izbjegli da se naše gledateljice i gledatelji drugih programa osjećaju nelagodno u Kazalištu, uprava HNK Ivana pl. Zajca je procijenila da je u ovoj situaciji najodgovornije i najkorektnije odgoditi i druge predstave koje su bile na repertoaru u ovome tjednu (Il vangelo del nemico 21.10., Plamteća voda od 22. i 23. 10. ) te ih izvesti  naknadno, u što skorije vrijeme.

Dramski i baletni kazališni ansambli nastavljaju s radom i  pripremama novih kazališnih programa za studeni i prosinac.

O nastavku programa sljedećeg tjedna i  mogućim promjenama uskoro ćemo informirati javnost.

Vidimo se uskoro ponovno u riječkom HNK. Sezona naslovljena “Opstanak” tek je započela.

Našim kolegicama i kolegama, kao i svima drugima pogođenima epidemijom, želimo što brže ozdravljenje i oporavak.

Za sve dodatne informacije o rezerviranim i kupljenim ulaznicama za odgođene programe moguće je kontaktirati Ured prodaje ( tel. 355.924, 355.909; prodaja@hnk-zajc.hr) te blagajnu Kazališta (tel. 337.114; blagajna@hnk-zajc.hr).”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here