AUDIO/VIZUALNI MIKRO FESTIVAL TENZIJE OVE SUBOTE U RIJECI

U subotu, 17. listopada 2020.g. u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture održat će se mikro festival avanturističkih, eksperimentalnih audiovizualnih izvedbi i edukacija TENZIJE. Festival se sastoji od radioničkog, umjetničkog i klupskog programa europskih i nacionalnih izvođača i izvođačica.

Program festivala TENZIJE, počinje u subotu u 11 sati u DeltaLabu (Delta 5, Rijeka) besplatnom majstorskom radionicom Mastering w/ Zarkoff, pod vodstvom Saše Rajkovića (Zarkoffa).

U sklopu radionice Rajković će sudionike uvesti u temu masteringa, upoznati ih s pojmovima i postupcima te provesti kroz rad na primjerima iz prakse. Radionica je namijenjena miks-inženjerima, glazbenicima i producentima koji žele znati više o tom finalnom koraku u procesu produkcije glazbenog djela i održava se u maloj grupi, do 10 polaznika, uz obveznu prethodnu prijavu putem linka koji se može naći na web stranici Rijeke 2020.

Večernji program festivala TENZIJE započet će u subotu u 21 sat u Exportu na riječkoj Delti nastupom uživo Fantastic Twins (Mircrodosing / Optimo Music) & Ivana Marušića Kliffa. Cijena ulaznice je 50kn, a mogu se rezervirati na ti.tip.tipsy@gmail.com.

Ova središnja A/V manifestacija ugostit će, dakle, Fantastic Twins, live act francuske producentice i vlasnice izdavačke kuće Microdosing Julienne Dessagne, čija psihodelična avant-electronica pripovijeda duboku i propulzivnu priču, dok publiku vodi kroz zamišljenu stilsku knjižnicu osobnih priča prožetu česticama plesne glazbe.

Vizualnu scenografiju kreirat će Ivan Maručić Klif, jedan od istaknutih autora eksperimentalnog smjera na hrvatskoj sceni medijske umjetnosti.

Dodajmo, uvod i ugođaj izvedbama kreirat će TIPSY rezident di.merkl.

Drugi dio večernjeg programa CLUBBING w/ Mia & Mimi održavat će se u klubu Manual (ex Discordia, Barčićeva ulica) od 23.00 sata, a ulaz je dozvoljen članovima kluba.
Nastavak plesa odvija se uz Mimija, člana zagrebačkog kolektiva ekstrakt, koji je s godinama izgradio reputaciju vrsnog selektora i tehničara. Pult dijeli s Mijom, ljubiteljicom žanrovski raznolike glazbe, ponajviše na vinilima.

TENZIJE su dio umjetničkog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, programskog pravca Slatko & Slano, u organizaciji TIPSY kolektiva.

O izvođačima festivala TENZIJE

Saša Rajković

Prvenstveno poznat po elektronskom projektu Zarkoff, Rajković je vlasnik studija Sensorium u kojem radi mastering za izdavačke kuće poput Creme Organization, Raw Culture, Return To Disorder, Endless Illusion itd. U raznim funkcijama, ali uvijek u tonskom sektoru, sudjelovao je u realizaciji više od 250 glazbenih izdanja, TV emisija i filmova.

Julienne Dessagne

Julienne Dessagne je potpuno uronjena u svijet elektroničke glazbe. Započela je samostalni projekt 2013. Od tada broji izdanja na renomiranim etiketama kao što su Optimo Music, Hippie Dance, Kompakt Records te Weaponize Your Sound, seriji posvećenoj glazbenoj produkciji žena. EP New You utemeljio je reputaciju Dessagne kao majstorice avangardnog zvuka, kao i debitantski album Obakodomo, zvučni zapis predstave suvremenog plesa.

Ivan Marušić Kliff

Ivan Marušić Bavi se izradom kinetičkih, svjetlosnih i video instalacija, te povremeno performansom. Radi s glazbom i zvukom u sklopu kazališnih, filmskih, televizijskih i glazbenih projekata. Izlagao je i nastupao u Europi i SAD-u (Mapping festival, Ženeva; Ars Electronica, Linz; Kibla, Maribor; Kapelica Gallery, Ljubljana). Dobitnik je nagrade Excellence in perfrmance design na Praškom kvadrijenalu, Vladimir Nazor za najbolju izložbu, nagrade publike na T-HTnagrada@msu.hr i nagrade 26. Salonu mladih. S kolektivom predstave Ljubavni slučaj Fahrije P. nagrađen je za najbolje audiovizualno umjetničko ostvarenje na Marulovim danima. Inicijator je i direktor Vector Hack festivala.

Mia & Mimi

Mimi je član zagrebačkog kolektiva ekstrakt, koji je s godinama izgradio reputaciju vrsnog selektora i tehničara. Uz redovite nastupe u svim bitnim zagrebačkim klubovima i na festivalima, gostovao je u Berlinu, Londonu, Parizu i cijeloj regiji.

Mia je ljubiteljica žanrovski raznolike glazbe, ponajviše na vinilima. Trenutno je aktivna na sceni od Hamburga do Rijeke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here