“FORBIDDEN LIVE” VEDRANA RUŽIĆA KROZ SLIKARSTVO, GLAZBU I INSTALACIJU

Koncert i otvorenje izložbe Vedrana Ružića "Forbidden live" u utorak u Exportu na Delti

U utorak, 13. listopada 2020.g. u 19 sati u Exportu na Delti počinje besplatni program Forbidden Live, projekt Vedrana Ružića nastao tik nakon pandemijske izolacije s ciljem spašavanja svakog, barem i kratkog, slobodnog trenutka stajanja na pozornici uživo pred publikom.
U višegodišnjem iskustvu povezivanja umjetnosti Ružić je ovom prilikom odlučio povezati svoj slikarski i instalacijski rad sa glazbenim te ih sinergički izvesti pod zajedničkim nazivom Forbidden Live u obliku izložbe i koncerta.

Tako će na galeriji Exporta prikazati seriju vizualnih radova nastalih za vrijeme „lockdown“ izolacije koju je iskoristio za inspiraciju nastanka u tišini. Koncept projekta sastoji se od nekoliko segmenata baziranih na temama izolacije, šutnje, cenzure, kontroliranosti, zarobljeništva u vlastitim domovima, strpljenja, iščekivanja, emigracije, zabranjene melodije u izričajskoj atmosferi „Arte Povere“.
Izložba u Exportu ostaje otvorena do 20. listopada 2020.g.

Od 20 sati slijedi koncert temeljen na najnovijem albumu Vedran Ružić kvarteta Forbidden Live, koji je snimljen početkom lipnja u Pazinu na prvom post-izolacijskom koncertu.

Kustos izložbe je Mladen Lučić dok su za glazbeni dio projekta zaduženi autorovi dugogodišnji kolege i prijatelji: Hrvoje Galler na klaviru, Jaka Kopač na alt. saksofonu, Adriano Bernobić na bubnjevima te sam Vedran Ružić na kontrabassu i bass gitari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here