16. JAZZ EX TEMPORE PREDSTAVLJA STRANE GLAZBENIKE KOJI STVARAJU U HRVATSKOJ

Zanimljivo će biti čuti kakva je i njihova glazba - spoj vlastite, strane, tradicionalne, a i hrvatske, gdje im je danas i novi dom - poručuje Elvis Stanić.

Ovogodišnje 16. izdanje manifestacije Jazz Ex Tempore održat će se u Opatiji, od 14. do 16. listopada, a posvećeno je inozemnim glazbenicima koji žive i stvaraju u Hrvatskoj.

“Uvijek smo na Jazz Ex Tempore pozivali strane Jazz zvijezde, bilo ih je iz cijelog svijeta, no ovaj put smo pozvali “hrvatske” strance – dakle strane glazbenike koji žive i rade u Hrvatskoj. Oni su se mahom stopili s našom sredinom, a zanimljivo će biti čuti kakva je i njihova glazba – spoj vlastite, strane, tradicionalne, a i hrvatske, gdje im je danas i novi dom.” – kazao je za Lanterna magazin Elvis Stanić, umjetnički voditelj projekta Jazz Ex Tempore.

Na 16. Jazz Ex Tempore projektu nastupit će svima poznati Venezuelac, bivši pjevač skupine Cubismo i fagotist Zagrebačke filharmonije – Ricardo Luque, kosovski Rom, društveni aktivist i jedan od najboljih bubnjara u Hrvatskoj – Mirsad Dalipi, i Joe Kaplowitz – Amerikanac čija je cijela obitelj uronjena u jazz glazbu, hammond orguljaš koji povremeno zasvira tubu i član Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije. Kao predstavnici Hrvatske, u projektu učestvuju i Damjan Grbac – voditelj world music projekta “GIIPUJA” koji stapa moderne jazz elemenate s glazbom Istre i Primorja i Elvis Stanić – gitarist, harmonikaš te umjetnički voditelj projekta Jazz Ex Tempore i Liburnia Jazz Festivala.

Tijekom boravka u Opatiji, glazbenici će održati i dvije radionice – jazz pričaonice. Radionice se održavaju u Vili Antonio s početkom u 20:00 h, a ulaz je besplatan.

U srijedu 14.10., Ricardo Luque i Joe Kaplowitz će pričati o svojim viđenjima hrvatske, sjeverno- i južnoameričke glazbe i životu u Hrvatskoj, a u četvrtak, 15.10., će nas Mirsad Dalipi upoznati s romskom i kosovskom glazbom i svojim pogledima na svijet i život.
Kruna svakog Jazz Ex Tempore projekta, pa tako i ovog, je završni koncert koji će se održati u CENTRU GERVAIS, u petak, 16.10., s početkom u 20 sati.

Ulaz na radionice u Vili Antonio je besplatan, a ulaznice za završni koncert se, po cijeni od 60 kn, mogu kupiti na prodajnim mjestima sustava Moje karte, online na www.mojekarte.hr i u dvorani sat vremena prije početka koncerta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here