PET NAGRADA ZA “FLEKAVCA”

Predstava „Flekavac“ autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carole Gatica apsolutni je pobjednik 53. Međunarodnog festivala kazališta lutaka.

Predstava „Flekavac“ autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carole Gatica apsolutni je pobjednik 53. Međunarodnog festivala kazališta lutaka – PIF-a te je nagrađena s čak pet nagrada od strane stručnog i dječjeg žirija. Stručni žiri nagradio je Ninu Mitrović za tekst „Flekavca“, Renatu Carolu Gatica za režiju predstave, Alenu Pavlović za kreaciju lutaka i scenografiju te Ivanu Đulu i Luku Vrbanića za glazbu i tekstove songova, dok je dječji žiri proglasio „Flekavca“ najboljom predstavom festivala.

  1. Međunarodni festival kazališta lutaka – PIF ove se godine održao od 18. do 24. rujna u Zagrebu te je tijekom sedam festivalskih dana publici ponudio sveukupno 16 predstava lutkarskih kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Italije, Izraela, Njemačke, Poljske, Slovenije i Srbije, kao i bogat i raznolik radionički program.

„Flekavac“ je predstava koja govori o odrastanju jednog dječaka i prihvaćanju odgovornosti. U srži joj je prijateljstvo i kako nas ono mijenja nabolje – prijatelj je tu da nam ukaže na naše mane, ali i da nam pomogne kad nam je najteže. Kada jednog dana Mama Mamolina, do kraja izluđena sinovljevim nepodopštinama odluči otići u zemlju u kojoj se odrasli po cijele dane igraju, Flekavac je isprva presretan jer ne mora ići u školu, no slijedi niz situacija koje će uskoro sve promijeniti… Ova topla i duhovita priča o jednom neurednom dječaku, Flekavcu, koji dane provodi radeći nestašluke, o njegovoj mami u kojoj će se prepoznati mnoge mame, neobičnim prijateljstvima i zanimljivim likovima poput neozbiljnog odraslog prijatelja Letećeg Milivoja, prijateljice štreberice i duhovitih braće blizanaca, progovara o aktualnim temama odrastanja danas, odnosa roditelja i djece, odgoju, no isto tako i o prostorima dječje slobode i kreativnosti.

Autorsku ekipu predstave čine autorica teksta Nina Mitrović, redateljica Renata Carola Gatica, skladatelji i autori tekstova songova Ivana Đula i Luka Vrbanić, kreatorica lutaka, scenografije i kostima Alena Pavlović, koreograf Damian Cortes Alberti te oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić.

Uigrani ansambl predstave čine David Petrović, Petra Šarac, Zlatko Vicić, Damir Orlić, Alex Đaković i Andrea Špindel.

Izvedba na PIF-u bila je fantastična, kao i rezultat: čak pet nagrada! Stručni žiri nagradio je Ninu Mitrović za tekst, Renatu Carolu Gatica za režiju, Alenu Pavlović za kreaciju lutaka i scenografiju te Ivanu Đulu i Luku Vrbanića za glazbu i tekstove songova. Uz ove četiri nagrade, petu nagradu „Flekavcu“ je dodijelio dječji žiri proglasivši „Flekavca“ najboljom predstavom Festivala.

Veseli riječki lutkari još dodaju kako je nagrađivani „Flekavac“ na repertoaru Gradskog kazališta lutaka Rijeka 5. listopada u 18 sati te 6., 7. i 8. listopada u 17.30 i 19 sati. Ulaznice se mogu kupiti putem portala Mojekarte.hr ili rezervirati na mail blagajna.gklri@gmail.com i kupiti na blagajni Kazališta na dan izvedbe, sat vremena prije početka predstave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here