KANTRIDA DOBIVA NOVI GRADSKI PARK – SVI STE POZVANI POMOĆI UREĐENJE STAZA

 

Na temelju projekta Planinarskog društva Kamenjak potpisan je ugovor s Rijeka 2020. te će se u okviru EPK urediti novi gradski park na Kantridi. Na priloženom izvatku iz urbanističkog plana “Z1” je park, “T1” je Dječja bolnica, “D2” je Dom umirovljenika a “Š2” je Poučna planinarska staza Šuma Striborova s kojom će park činiti fizičku i programsku cjelinu. Park lovora je s površinom oko 30.000 m2 približno iste veličine kao park na Mlaki.

Svi pripremni dogovori i radovi su odrađeni pa je na redu prva veća radna akcija – ove nedjelje, 27.9. od 10 do 14 sati.

Pozvani su svi građani da pomognu urediti novi gradski park. U nedjelju treba iz parka izvući krupni i sitni otpad, za što je pripremljeno dovoljno vreća i radnih rukavica.Preporuča se ponijeti gojzerice i staru robu (duge hlače, dugi rukavi).

U nedjelju također započinje uređenje glavnih staza u parku – dobro došli su svi koji imaju motornu pilu. Za njih će biti posla i u jednoj maloj vrtači koja postaje dječje igralište s pozornicom za predstave i koncerte. Dio volonterske ekipe obnovit će prilaz parku za invalidska i dječja kolica.

Aute je moguće parkirati kod Doma umirovljenika – na kraju parkirališta, u neposrednoj blizini parka.

Prijave na 091 786 4535.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here