FESTIVAL OPATIJA – PROGRAM DO KRAJA RUJNA

Do kraja rujna u centru Gervais očekuje nas sadržajno bogat program za svačiji ukus.

U petak, 25. rujna u 20h bit će prikazan napeti akcijski triler Christophera Nolana „Tenet“ jer je to, prema riječima publike, film koji se (ipak) gleda više puta! U subotu, 26. rujna u 20 sati jesenski kazališni program za odrasle otvaramo predstavom „Kraljevstvo moje (za početnike)“ u produkciji Ludens teatra i Teatra Exit. Nastala prema broadwayskoj uspješnici, predstava na komičan način daje odgovore na neka najdublja pitanja koja čovječanstvo muče od samog stvaranja. U ovoj urnebesnoj komediji, Bog, umoran od opće poznatih 10 Božjih zapovijedi, odlučuje ih ponovno napisati da bi bile kompatibilnije današnjim danima, silazi na zemlju i postavlja nove zapovjedi za 21. stoljeće. Glumci Sven Šestak, Enes Vejzović i Janko Rakoš maestralno glume uloge Boga, anđela Gabrijela i anđela Mihaela, a za režiju ove hrvatske inačice popularne predstave, zaslužan je Ivan – Goran Vitez.

U nedjelju, 27. rujna u 11 sati s velikog kino platna pozdravit će vas Scooby Doo, najpoznatiji detektivski pas na svijetu! U ovoj animiranoj avanturi saznat će se mnoge tajne i činjenice o omiljenoj ekipi koja već desetljećima rješava najsloženije misterije i zadatke. Kako su se Scooby i Shaggy sreli, kako se dvojac potom upoznao s mladim detektivima Fredom, Velmom i Daphne te kako su dospjeli do svog prvog slučaja.
U utorak, 29. rujna u 20 sati prikazuje se dokumentarni film o životu Alojzija Stepinca – Stepinac: Kardinal i njegova savjest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here