GLAZBENE MIGRACIJE ZORANA MAJSTOROVIĆA & JAZZISTRA ORCHESTRA

U petak, 18. rujna 2020.g. s početkom u 21 sat, pokraj Exporta na Delti održat će se besplatni ekskluzivni koncert Glazbene migracije Zorana Majstorovića i JazzIstra Orchestra, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Glazbene Migracije koncert je novih djela za multiinstrumentalnog solistu i jazz orkestar.
Multiinstrumentalizam u stvaralaštvu Zorana Majstorovića zauzima središnje mjesto i to je ono što je glavna odrednica ovog koncertnog programa – spajanje prividno nespojivih kultura kroz glazbu.

Glazbene migracije donose šest novih skladbi koje su nastale ove godine, a prilikom njihovog stvaranja vodio sam se idejom da uklopim etno jazz zvuk sa svim instrumentima koje sviram. Električna, akustična i cigar box gitara, oud, saz, ukulele, mandolina i kora upotpunjeni zvukom jazz orkestra u ovim originalnim kompozicijama stvorit će jedinstveni glazbeni spoj. Izuzetno mi je drago što sam dobio priliku svoju novu glazbu izvesti u sklopu programa Europske prijestolnice kulture, na divnoj pozornici ispred Exporta i nadam se da će svi uživati, rekao je alfa i omega koncerta Zoran Majstorović, hrvatski gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, kompozitpor i producent.

Ravnopravno s Majstorovićem, na pozornici kraj Exporta stajat će i izvrsni JazzIstra Orcherstra, sastavljen od vrhunskih profesionalaca, u čijem su sastavu i glazbenici iz više zemalja koji žive ili rade u Istri, pa ga to čini i multikulturalnim orkestrom, prvenstveno sa stanovišta osobnog glazbenog nasljeđa svakog pojedinog glazbenika.

– JazzIstra orkestar je nastao 2014. godine i jezgru su činili glazbenici koji su tada upravo bili završili studije na Jazz akademiji u Grazu, a kasnije su se pridružili i glazbenici koji su studirali u Trstu, a među njima je bio i Zoran Majstorović. Orkestar broji 17 članova i trudimo se barem jednom godišnje izvesti koncertni program s novim skladbama. U svom radu orijentirani smo na istarsko glazbeno naslijeđe, bilo da riječ o tradicionalnoj ili pak novijoj glazbi, istaknuo je voditelj JazzIstra Orchestra Branko Sterpin.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here