Vlado Simcich Vava, poznati riječki gitarist i književnik nikad ne miruje. Ovih će dana javnosti prezentirati svoj novi kniževni uradak. Dobar je to povod da mu postavimo nekoliko pitanja i da iz prve ruke čujemo o čemu se radi.
.
Kada će se održati promocija knjige? Naslov?
.
Vava: Naslov knjige je „Podudarnosti“. U petak, 18. rujna u 21 sat u prostoru Exporta, u sklopu vRIska bit će održana promocija. Knjiga je zaista friška, friška … u subotu sam dobio prvi primjerak u ruke.
.
Osim Vas kao autora tko je još sudjelovao na projektu?
.

Vava: Na promocijii će se osim mene pojaviti Dragan Ogurlić kao glavni urednik Naklade Val i Milan Zagorac kao recenzent. Urednica romana je Ilijana Marin, a ilustraciju naslovnice napravila je Gabriella Grabušić.

Ovo nije Vaš prvijenac. Koji su naslovi prethodili „Podudarnostima“?

Vava: Ovo je moja četvrta knjiga a prethodili su joj „Odstranjivač ljubavi“ , „Srce od gume“ i „Canzoni d’una volta“.

Čime se knjiga bavi, koja je tema „Podudarnosti“?

Vava: „Podudarnosti“ je distopijski roman koji sadrži dijelove dnevnički zapisa, ali se sve događa u uvjetima  koje smo gotovo proživjeli ali u malo kasnijim godinama. Nastojao sam uravnotežiti ono što je život – nekakvu tanatičnost, smrtnost i radosne trenutke. Radosnim trenutcima obično pridajemo puno manje značaja nego crnijim momentima života, a ponekad nas detalji ljepote života mogu održati stvarno živima i dati nam želju da se što duže održimo zdravi i normalni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here