IZLOŽBA U KLOVIĆU: ŽENSKO DOPISIVANJE – FEMALE CORRESPONDENCE

U četvrtak, 17. rujna u galeriji Juraj Klović bit će otvorena izložba “Žensko dopisivanje – Female correspondence”

Žensko dopisivanje – Female correspondence

Umjetnički projekt bavi se problemom komunikacije i to u formi likovnog dopisivanja. Komunikacija se odvija na razini ženskih „razgovora“, osobnih i intimnih, idejnih i likovnih.

Ovim projektom žele izaći iz komunikacije koja se odvija preko društvenih mreža kako bi autorice koje sudjeluju na projektu kroz formu likovnog rada – grafike ostvarile likovnu komunikaciju. Svaka pojedina autorica sebi svojstvenim senzibilitetom progovara o vlastitim temama te se nadovezuje na problem ženskog pisma.

Projekt je započeo u siječnju 2019. godine. Kroz godinu dana autorice (Tihana Karlović i Mateja Rusak) svaki mjesec slale su si jedno pismo – grafiku formata 10,5x15cm u deset primjeraka. Svaki sljedeći mjesec nova grafika je odgovor na grafiku od prethodnog mjeseca. Umjetnice koje sudjeluju u projektu su Anna Trojanowska, Raquel Amat, Ana Salopek, Kristina Pongrac, Dora Bakek, Raluca Iancu, Iva Gobić, Gloria Sellan, Maja Franković, Svetlana Jakimovska Rodić, Irena Kečkeš, Maja Zemunik Khovaladi, Carmen Bačura Potočić i Monika Jurić.

Izložba ostaje otvorena do 1. listopada. Galerija je otvorena od 10-13 sati. Nedjeljom zatvoreno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here